Alles om juiste klas te vinden voor brugpieper

AD Westland

AD Westland 29 januari 2019 - ISW en Lentiz, de twee grote organisatie voor voortgezet onderwijs in Westland, zetten zich met man en macht in om leerlingen na de zomer in de juiste klas te krijgen. "In Westland bestaat geen slecht onderwijs".


Waar mening leerling net na de grote vakantie in gedachte nog in zomers oorden verkeerde, startten Lentiz en ISW meteen al met voorlichting op basisscholen. Na de nodige kennismakingslessen is nu de tijd van de open dagen aangebroken. Op het Floracollege van Lentiz zijn die net achter de rug. Directeur Jan Eliens vertelt dat leerlingen tot en met 6 maart kunnen worden aangemeld.


Ook Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum in Naaldwijk hebben de deadline begin maart in de agenda staan, aldus Femke van den Burg. Beide scholen ontvingen tussen de zomer- en herfstvakantie leerkrachten van achtste groepen, waarna de leerlingen zelf tussen de herfst- en kerstvakantie voorgelicht worden. In de periode tot de voorjaarsvakantie konden zij nog proeflessen volgen.


Aanstaande donderdag is het ook nog open huis en in februari volgt nog een informatieavond. "En daarna moet een keuze worden gemaakt. Voor Dalton MAVO gebeurt dit tijdens de centrale inschrijfdag op 6 maart", aldus Van den Burg. "Voor Het Groene Lyceum kan dit op afspraak tijdens intakegesprekken."


Net als Lentiz Dalton MAVO & Het Groene Lyceum opent ook ISW deze week de deuren. Nadat 28 januari het spits afgebeten werd aan de Irenestraat in Poeldijk, openden gisterenavond en vandaag de deuren van respectievelijk Sweelincklaan in 's-Gravenzande en Lage Woerd in Naaldwijk. Gasthuislaan in 's-Gravenzande, Hoge Woerd in Naaldwijk, Hoogeland in Naaldwijk volgen volgende week. Dat zijn zes locaties met allemaal hun eigen bijzonderheden, legt Winnie Lijmbach uit. Zo heeft Hoogeland een Technasium en Hoge Woerd grote praktijklokalen. Ook IWS hanteert 6 maart als de uiterste datum waarop brugpiepers in spé zich kunnen aanmelden.


Wie denkt dat Lentiz en ISW tot die tijd een strijd voeren om zieltjes te winnen, heeft het mis. "In Westland bestaat geen slecht onderwijs", benadrukken Van den Burg en Eliens afzonderlijk van elkaar. Ze stellen, net als Lijmnach, dat de sfeer van de school bij het kind moet passen. Lijmbach: "Of wij dit nu bieden of een andere school."