Kerstvermaak voor ouderen door leerlingen Floracollege

NAALDWIJK - Leerlingen van Lentiz | Floracollege in Naaldwijk hebben op woensdag 19 december de ouderen van zorgcentrum Careyn Woerdblok in Naaldwijk en wijkcentrum De Hunselaer in Honselersdijk eens flink in de kerstwatten gelegd. De 4e-jaars leerlingen lieten de ouderen kiezen uit diverse activiteiten.


De ouderen vonden de dag fantastisch. Er waren verschillende onderdelen waaruit ze konden kiezen: denk aan een kerststukje maken of een sneeuwpoppetje, een kerstquiz, sjoelen of bewegen en of een handverzorging voor de kerst. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteraard konden bewoners ook gewoon meekijken en een praatje maken.


Alles zelf mogelijk gemaakt
Om dit allemaal mogelijk te maken, kregen de leerlingen de opdracht vanuit school om op ludieke wijze geld op te halen. Er werd de afgelopen tijd van alles gemaakt en verkocht, van koekjes tot vetbolletjes voor vogels. Maar ook rozen gingen over de toonbank. Er is maar liefst in totaal 980 euro opgehaald, verdeeld over de ochtendgroep, 300 euro, en de middaggroep, 680 euro. Hiermee zijn alle activiteiten gefinancierd. Het restant, 150 euro voor de ochtendgroep en 450 voor de middaggroep is geschonken aan respectievelijk zorgcentrum Woerdblok en wijkcentrum De Hunselaer.


Keuzearrangement als voorbereiding op mbo
De binnen- en buitenschoolse activiteiten zijn onderdeel van het keuzearrangement Health & Well-being. Dit schooljaar heeft het Floracollege tien keuzearrangementen voor de vierde klas leerlingen. Elk arrangement is een voorbereiding richting de keuze voor het mbo. Stagelopen is ook onderdeel van deze voorbereiding.