Lentiz doneert aan Leergeld Westland

Het Hele Westland

Het Hele Westland, 21 februari 2018 - Tijdens de kerstmarkt op 14 december zamelden leerlingen van Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum uit Naaldwijk geld in voor Stichting Leergeld Westland. Vorige week woensdag werd het resultaat daarvan, een waardecheque van 3.880 euro, aan Bianca Persoon uitgereikt.


Daphne Hokke (4F) en Carlijn Franken (3F) ontvingen samen met directeur Frans van der Sman lid van Stichting Leergeld Westland Bianca Persoon. Carlijn klopte samen met haar vriendinnen begin november bij de directeur aan om te vertellen dat zij de organisatie van der kerstmarkt wel op zich wilden nemen. Daphne koos namens de leerlingenraad het goede doel: "Ik vond het belangrijk dat we een goed doel uit de buurt kozen en dat het ook voor de kinderen van onze leeftijd was. Zo kwam ik bij Stichting Leergeld Westland. Elk lid van de leerlingenraad mocht pitchen voor zijn of haar keuze en uiteindelijk kwamen we bij mijn doel uit."


Stichting Leergeld Westland is opgericht met het doel kinderen te helpen bij kosten voor een schoolkamp, sportcontributie of een fiets zodat ook zij kunnen meedoen aan het sociaal maatschappelijk leven van hun leeftijdsgenoten.


Bianca Persoon wil graag de komende tijd met Daphne en Carlijn in gesprek over de besteding van de waardecheque: "Onze stichting heeft meerdere projecten door het jaar heen. Zo helpen we bijvoorbeeld kinderen met de aanschaf van voetbalschoenen, de kosten voor een schoolreisje of de aankoop van een laptop. ook is er jaarlijks een gezellig zomeruitje en zoeken we uit welke kinderen nog een goed fiets nodig hebben."