LENTIZ | GEUZENCOLLEGE verbindt jong en oud

Vlaardingen - 16 maart 2017

Leerlingen van de vmbo-opleiding Horeca & Commercie van Lentiz | Geuzencollege hebben tijdens de Week van Burgerschap op een bijzondere manier kennisgemaakt met ouderen. Onderdeel van de week was een bijzondere ontmoeting tussen jong en oud op de school aan het Geuzenplein. Vragen als ‘wat houdt ouderen bezig’ en vooral ‘wat kunnen wij als jongeren doen voor de ouderen’ stonden centraal.


Vlaardingse bloemist verzorgt workshop

Meer dan twintig ouderen werden door de leerlingen van het Geuzencollege gastvrij ontvangen, waarna iedereen aan de slag ging met een workshop Bloemschikken van de Vlaardingse bloemist Jac Verkuil. Verkuil had speciaal voor deze gelegenheid het theorielokaal omgetoverd in een bloemsierkunst-werkplaats. De enthousiaste bezoekers konden een Biedermeier maken. Leerlingen Horeca & Commercie hielpen, zorgden voor koffie, thee of wat fris en gingen in gesprek, terwijl leerlingen van de opleiding Lifestyle en Multimedia alles vastlegden op foto en film.


Alles verzorgd door leerlingen

Na de workshop werden de gasten verrast in het school-restaurant LEF! Hier werd door de leerlingen van Horeca & Commercie op de mooi ingedekte tafels een driegangendiner voorgezet. Zowel de bereiding in keuken als de bediening was het werk van de eigen leerlingen van het Geuzencollege. Bekende liedjes van vroeger op de piano maakten de dag compleet. De onvergetelijke middag en avond was voor zowel de ouderen als de jonge leerlingen een succes met bijzondere ontmoetingen en mooie leermomenten.