Repetities voor het toneelstuk 'Romee en Julia' begonnen

Groot Westland

Groot Westland, 21 november 2018, Naaldwijk - Bij Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum is het toewerken naar een toneelstuk een jaarlijks terugkerend evenement. Na het successtuk van vorig jaar is er dit jaar opnieuw voor gekozen het toneelstuk van begin tot het eind zelf te schrijven en regisseren.


Docenten Jimmy Goddijn en Benjamin Hofland hebben de afgelopen weken veel samengewerkt om te brainstormen, scenes goed op elkaar te laten aansluiten en de relaties tussen de personages te bepalen.


Het toneelstuk 'Romee en Julia' is een eigentijdse moderne versie van het eeuwenoude verhaal wat zich afspeelt tussen de Westlandse kassen en schuurfeesten, waarbij jongeren in een zoektocht zijn naar zichzelf.


Vorige week was voor 29 deelnemende leerlingen de eerste bijeenkomst. Onder leiding van de twee docenten maakten de leerlingen kennis met elkaar en kregen ze de eerste versie van het toneelstuk mee naar huis. Ook oud-leerlingen van de school zijn betrokken bij de voorbereidingen. Het is de komende periode aan de leerlingen de mooie taak de personages op het toneel tot leven te roepen.