Spannend sprookje in het Floratheater


Kunstklas van het Floracollege speelt 13 voorstellingen van ‘De Zeven Meisjes van de Maneschijn’

De tweedejaars kunstklassen van het Lentiz Floracollege spelen in vier dagen 13 voorstellingen van de musical ‘De Zeven Meisjes van de Maneschijn’. Een van de voorstellingen zal ook live via Youtube worden gestreamd. De school vraagt daarmee aandacht voor het 10-jarig jubileum van de Vereniging van Cultuurprofielscholen in Nederland. Het Floracollege is sinds twee jaar een van de 45 middelbare scholen in Nederland die zich Cultuurprofielschool mogen noemen.


                     


De musical is bedoeld voor kinderen van 6 tot 10 jaar en wordt gespeeld in het eigen Floratheater van de school. Ruim 1000 basisschoolleerlingen zullen de voorstellingen bezoeken. Ook zijn er twee openbare voorstellingen op dinsdagavond 21 en woensdagmiddag 22 november. Deze laatste voorstelling, die om 14.15 uur begint zal ook live via Youtube te zien zijn.


7 Zusjes wonen samen in een huis. Ze hebben bijzondere namen. Ze heten in volgorde van geboorte Een, Twee, Drie, Vier Vijf, Zes en Zeven. En alle zeven hebben ze hun goede, maar vooral ook hun slechte eigenschappen. Als de winter nadert vindt Een dat het belangrijk is om je daar goed op voor te bereiden. Maar de andere meisjes doen liever andere dingen. Ze vinden het veel leuker om hun geld uit te geven aan make-up of mooie kleren.
Dan valt de winter in. Het wordt ijskoud en er valt zoveel sneeuw dat ze nergens meer heen kunnen.
Opeens komt er een geheimzinnig oud vrouwtje langs. En wat zijn die twee gekke Tantes eigenlijk van plan?


De musical wordt geheel geproduceerd door de leerlingen van de tweedeklas kunstklassen. Dit zijn leerlingen die een meer dan gemiddelde belangstelling hebben voor de kunstvakken, zoals tekenen, handvaardigheid, muziek, dans en drama. Wekelijks hebben zij extra lessen kunst op het rooster, waarin voor deze productie ook gewerkt is aan decors en kostuums voor de voorstelling. Daarnaast worden de extra lessen gebruikt voor activiteiten zoals het bezoeken van tentoonstellingen en voorstellingen of het figureren in televisieseries. De musical wordt geregisseerd door de dramadocent van de school, Mandy van Winden. Muziekdocent Hans Tobel tekent voor de teksten en de muziek.


De meeste van de 11 schoolvoorstellingen zijn uitverkocht, maar voor de twee openbare voorstellingen zijn nog beperkt kaarten beschikbaar: dinsdag 21 november, 19.00 uur en woensdag 19 november om 14.15 uur in het Floratheater, Burgemeester Elsenweg 8 in Naaldwijk. De toegang is € 6,-. voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen onder de twaalf. Reserveren wordt aanbevolen en kan op www.floramusical.nl.