LIFE College

Online Open Dag

Kom binnen! Gezellig dat je onze online Open Dag van het mbo bezoekt. In deze periode zijn de scholen gesloten, maar wij heten je wel van harte welkom in onze online omgeving! Je kunt hier informatie krijgen over alle mbo-opleidingen van het LIFE College. Daarnaast kan je appen met studieloopbaanadviseurs of een vraag stellen aan onze studenten en docenten. We zijn niet in ons schoolgebouw, maar we zijn hier nu op de website wel om je te woord te staan en informatie te geven!

Neem contact met mij op!

Ik wil graag teruggebeld worden

Veel gestelde vragen

 • Hoe weet ik of een opleiding echt bij me past?

  Lees de informatie over de mbo-opleidingen op deze website goed door. Je kunt via deze website ook informatie vragen aan docenten en een studiekeuzeadviseur. Daarnaast kan je je aanmelden om een dag mee te lopen met één of meerdere opleidingen.

 • Ik heb me aangemeld. Wat moet ik nu doen?

  Als je je voor een opleiding hebt aangemeld, word je vanzelf uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens de Coronacrisis vinden de intakegesprekken telefonisch plaats.

 • Tot welk niveau ben ik toelaatbaar?

  Je kunt kiezen tussen mbo-niveau 1, 2, 3 of 4. De toelatingseisen zijn als volgt:
  Niveau 1 (entreeopleiding): Je bent minimaal 16 jaar en hebt geen vo-diploma gehaald.
  Niveau 2: Je hebt een vo-diploma in de basisberoepsgerichte leerweg (vmbo bbl)
  Niveau 3 en 4: Je hebt een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, of het mbo-diploma niveau 2 of 3 gehaald.
  Havo/VWO: Heb je een overgangsbewijs van Havo/VWO 3 naar klas 4, dan ben je toelaatbaar tot niveau 2, 3 of 4.

 • Ik heb me niet vóór 1 april aangemeld. Word ik nog toegelaten?

  Tuurlijk ben je nog toelaatbaar! Vanwege de Coronacrisis is het toelatingsrecht tot de opleiding van je keuze verlengd van 1 april 2020 naar 1 mei 2020. Natuurlijk willen we dat je je zo snel mogelijk aanmeldt. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt! Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op! Ook als je je na 1 april of mei aanmeldt, ben je gewoon toelaatbaar.

 • Wat kost een mbo-opleiding?

  Doorgaans betaal je lesgeld aan het Rijk en cursusgeld aan de school. Als je bij aanvang van de opleiding 18 jaar of ouder bent of je bent gehuwd, dan ben je lesgeldplichtig. Het cursusgeld dat je aan de school betaald, verschilt per opleiding. Kijk bij de opleidingsinformatie over de kosten van de opleiding van jouwkeuze.

 • Wat is het verschil tussen BOL en BBL?

  Binnen het mbo bestaan er twee leerwegen: BOL en BBL. In zowel de BOL als de BBL-opleiding moet je hetzelfde leren. Je leert alleen op een andere manier.

  BOL (Beroepsopleidende leerweg)
  Je volgt dagonderwijs op school en loopt daarnaast stage. Het verschilt per opleiding in welke leerjaren je stage loopt.

  BBL (Beroepsbegeleidende leerweg)
  Je werkt minimaal 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf en volgt daarnaast (meestal 1 dag per week) onderwijs op school. Je moet hierbij zelf een baan vinden. We kunnen je echter wel adviseren.

 • Mijn Centraal Eindexamen gaat niet door! Wat nu?

  Dat de eindexamens zijn afgelast, is helemaal niet erg. Je kunt je gewoon voor een mbo-opleiding aanmelden. We wensen je veel succes met je schoolonderzoeken!

 • Ik heb een probleem (een leerprobleem of andere problemen). Is er op jullie school hulp voor mij?

  Steun en Aandacht zijn kernwaarden van het LIFE College. Dat betekent dat we je helpen als je een probleem hebt. Natuurlijk kan je bij ons op school altijd terecht bij je mentor. Daarnaast hebben we een professioneel zorgteam op school. Je studie moet je wel zelf doen, maar je staat er niet alleen voor!

Leerling Chelsey (vmbo Media & Design) maakte voor ons een filmpje van de Open Dagen. Heel goed gedaan van haar! Heb je de Open Dagen gemist en wil je onze school zien? Kijk dan dit filmpje!

Geplaatst door Lentiz LIFE College op Maandag 3 februari 2020