LIFE College

Mavo

Wil jij mavo doen met meer uitdaging én meer praktijk? Zoek jij een goede mavo-opleiding mét mogelijkheden om ook praktijkgerichte lessen te volgen? Vanaf het schooljaar 2018-2019 is er voor jou op het Lentiz | LIFE College een mavo+. De mavo+ is een kwaliteitsmavo, waarbij naast de reguliere mavo-vakken ruimte is voor een plusvak.

Vakken

Op de mavo+ krijg je natuurlijk ook gewoon alle reguliere mavovakken: Nederlands, Engels, biologie, Duits, geschiedenis, wiskunde, economie, gymnastiek, maatschappijleer en aardrijkskunde. Je behaalt na vier jaar dus je mavo-diploma én je hebt dan extra praktijkervaring opgedaan!

Kwaliteit

Wist je dat 100% van onze leerlingen in het schooljaar 2018-2019 is geslaagd voor het mavo-examen? LIFE College is dé kwaliteitsschool voor vmbo en mavo in Schiedam. Wij willen dat jij je diploma gaat halen en doen er alles voor om je daarbij te ondersteunen. Zo is er bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding als je dat nodig hebt.

Mavo én MBO

Nadat je je diploma hebt behaald, kan je doorstromen naar elke mbo-opleiding. We hebben ook doorstroomroutes naar het mbo van LIFE College:
• Na de Foodmavo kan je doorstromen naar de mbo-niveau 4 opleiding Food of Food & Lifestyle van het MBO LIFE College;
• Na de Technomavo kan je doorstromen naar de mbo-niveau 4 opleiding Inspecteur Leefomgeving of Food van het MBO LIFE College.

Doorstroom naar de Havo

Afhankelijk van je cijfers kan je ook doorstromen naar de havo op een andere school. Als jij de droom hebt om naar de havo te gaan, dan doen we er alles aan om jou te helpen die droom waar te maken.

Waarom kiezen voor Mavo+

  • mavo met extra praktijk;
  • mavo én mbo in één schoolgebouw;
  • dé kwaliteitsmavo van Schiedam;
  • door praktijkervaring meer zicht op vervolgstudiekeuze.