Lentiz-partner YETS Foundation ontvangt Koningin Máxima


Hare Majesteit Koningin Máxima bracht vandaag een bezoek aan de YETS Foundation in Schiedam, een van de drie winnaars van een Appeltje van Oranje 2018. Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en anderen inspireren.


Koningin Máxima bezocht de YETS-trainingen. In de Margriethal in Schiedam gaven jongeren en coaches een demonstratie van de verschillende onderdelen van een basketbaltraining. Aansluitend vonden gesprekken plaats. In het eerste gesprek vertelden YETS over de ontwikkeling, samenwerking en groei. In het tweede gesprek vertelden jongeren en hun coaches over wat hun deelname aan het programma voor ze betekent. De Koningin was duidelijk geraakt door alle persoonlijke verhalen van de jongeren en wat YETS en haar coaches voor hen betekenen.


YETS

YETS betekent youth empowerment through sports. Peter Ottens, oprichter van YETS Foundation wil jongeren die opgroeien in kwetsbare situaties zó vormen dat ze een volwaardige, positieve rol in de maatschappij kunnen spelen. De coaches van YETS fungeren hierbij als rolmodel. De jongeren krijgen naast basketbaltraining ook huiswerkbegeleiding. Er is aandacht voor gezond eten en er wordt gewerkt aan sociale integratie. Met doorzettingsvermogen en het maken van de juiste keuzes kunnen jongeren hun obstakels overwinnen. Er wordt door YETS aan jongeren discipline, structuur en steun geboden.

Samenwerking Lentiz

Lentiz | LIFE College is de eerste school waar een YETS-programma startte. De stichting heeft in nauwe samenwerking met een orthopedagoog bij LIFE College een interventie ontwikkeld, die vervolgens verder is uitgerold naar Lentiz | Geuzencollege in Vlaardingen. Ook is nu het Ilex College Schiedam betrokken bij YETS.


Uit de media

https://youtu.be/5x6XXm_R8EM

https://www.ad.nl/waterweg/koningin-maxima-in-tranen-bij-bezoek-aan-schiedamse-tieners-bravo-voor-jullie-werk~a46bb437/