Bewoners Schiedam en leerlingen LIFE College fitter en gezonder

In 10 weken naar een gezonde levensstijl. Dat was het motto van het project “Fit@LIFE” van Welzijnsorganisatie Dock en Lentiz | LIFE College (school voor vmbo en mbo in Schiedam).  Fit@LIFE is een tienwekelijks programma waarin bewoners van de wijk Schiedam-Oost en leerlingen van het LIFE College samen werken aan een fitter bestaan, door training te volgen op het gebied van voeding en beweging. Op donderdag 5 april vond de laatste training van het project plaats in het Total Training Center. Tijdens deze les kregen de trotse deelnemers certificaten van hun afgeronde trainingsprogramma uitgereikt door Wethouder Nathalie Gouweleeuw. En als steuntje in de rug kregen de deelnemers allemaal een strippenkaart uitgereikt, waarmee zij hun sportactiviteiten in de sportschool, het wijkcentrum en op het LIFE College voorlopig kunnen voortzetten.


Succesformule


In totaal deden 24 kandidaten mee aan het project. Zij hebben in 10 weken tijd hun eet- en beweegpatroon enorm verbeterd. Wat verklaart het succes van het project? “Het succes zit hem in het continue contact”, zegt Jerry Monkau, jongerenwerker bij DOCK en Lentiz | LIFE College. “We hebben bijvoorbeeld een groepsapp waarin we elkaar dagelijks motiveren met inspirerende quotes, opdrachten, tips en tricks, voortgang foto’s en waarin deelnemers vragen kunnen stellen. Dat houdt iedereen op de been’’, vertelt Jerry. “Ook halen we mensen op die geen vervoer hebben, dat is voor ons een kleine moeite en zo kan iedereen meedoen met de les.”Samenwerking


Fit@LIFE is een samenwerking tussen het LIFE College, DOCK, Wijkondersteuningsteam Oost (WOT), Total Training Center Rotterdam en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het initiatief wordt gesteund door de gemeente Schiedam.