Leerlingen LIFE College presenteren schoolmaaltijdplannen aan minister Carola Schouten

Na weken zwoegen, brainstormen, ontwikkelen, onderzoeken en veel oefenen met presenteren, was het vandaag eindelijk zover. Tien tweedejaars leerlingen van Lentiz | LIFE College presenteerden om 13.00 uur hun plannen voor minister Carola Schouten. De minister heeft door heel Nederland jongerenadviesbureaus laten oprichten om een antwoord te vinden op de vraag: “Hoe krijgen we jongeren aan de gezonde en vooral duurzame schoolmaaltijd?"


Als duurzame school en belangrijke onderwijsinstelling in de omgeving Rotterdam staat gezondheid en duurzaamheid hoog op de agenda van Lentiz | LIFE College. Het was dan ook zeker geen verassing voor de andere partijen, het IVN, de provincie Zuid-Holland en de stichting Jong Leren Eten die de opdracht van de minister vorm hebben gegeven, dat deze vol enthousiasme werd ontvangen op het LIFE College.


Tien leerlingen hebben de afgelopen weken gewerkt aan een mogelijke oplossing voor het gebrek aan gezonde alternatieven tijdens de schoolmaaltijd. Volgens Elif, één van de twee presentatoren van het VITAMINE G5 adviesbureau van het LIFE College, was het vooral een uitdaging om de juiste strategie te bepalen. “Sommige kinderen krijgen niet eens een maaltijd of een gesmeerde boterham mee naar school, maar geld. Dat is dan ook een grote uitdaging”, aldus Elif. “Je kunt namelijk niet controleren hoe en waar ze dat geld aan uitgeven. Daar hebben we eigenlijk best lang over moeten nadenken. Gelukkig kregen we hulp van mbo-studenten van de opleiding Food & Lifestyle, onderdeel van Lentiz | LIFE College.  Zij hebben ons als voedingsexperts bijgestaan om de beste oplossing te vinden voor deze vraag”. Wat die oplossing is wil Elif duidelijk nog niet kwijt. “Als je dat wilt weten moet je maar komen kijken naar onze presentatie op de finale aanstaande woensdag”, lacht ze.


De eindbijeenkomst waarin de winnaars bekend worden gemaakt vindt woensdag 12 december van 13.00 tot 16.00 uur plaats in de Fruitvis te Rotterdam. Naast de Jury zijn ook de meesterlijke chef Pierre Wind aanwezig en Henk Mirck, makelaar van Jong Leren Eten samen met vertegenwoordigers van het IVN.