Lentiz lintje voor leerling en medewerkers LIFE College

Voor 5 leerlingen en medewerkers van Lentiz | LIFE College was het dinsdag 21 maart, naamdag van Lentiz, een bijzondere dag. Zij ontvingen het Lentiz-lintje: een onderscheiding in de vorm het Lentiz-beeldje YES. Met veel trots namen de gelukkige leerlingen en medewerkers de onderscheiding in ontvangst van de externe jury. De Lentiz Lintjesregen is een initiatief om de leerlingen en medewerkers die belangeloos iets heel bijzonders hebben gedaan of zich dienstbaar hebben gemaakt op diverse terreinen in de maatschappij, eens flink in het zonnetje te zetten.


Trots stellen wij de wij onze winnaars voor:

 

Baliemedewerkster Tjitske van den Bos heeft voor werkelijk iedereen een luisterend oor en ze helpt de leerlingen ook echt. Op een soepele wijze gaat ze om met leerlingen die als stagiaire werken achter de balie en zo nu en dan heeft ze een spontane knuffel voor een leerling die even in een moeilijke positie zit. En dat wordt gezien. Niet alleen door de leerlingen en docenten, maar ook door ouders die vol lof zijn over haar positieve inbreng.


Ismael Tachi is als jongerenwerker niet alleen betrokken bij probleemjongeren, maar ziet vrij regelmatig bij andere leerlingen plotselinge veranderingen die een snelle ondersteuning vereisen. Zijn contact met de leerlingen en hun ouders is ongelofelijk goed. Daarnaast is hij betrokken bij vele (sport)activiteiten buiten school en stond hij aan de wieg van de LIFE guards, een groep leerlingen die ingezet wordt bij allerlei activiteiten en manifestaties op school.


Van medewerker Seref Karaaslan is het algemeen bekend dat hij met onverminderde inzet en passie zorgt voor LIFE-studenten die het moeilijk hebben en dat hij zijn uiterste best doet om hen op een goede eindbestemming te laten aankomen. Hij helpt leerlingen binnen school op allerlei gebieden, maar ook buiten school is hij graag behulpzaam, bijvoorbeeld in een bejaardentehuis. Daarnaast probeert hij een schakel te zijn tussen de moskee, waarvan hij bestuurslid is, en de samenleving. Hij laat mensen kennismaken met de moskee, maar hij vindt dat het ook andersom moet en leert islamitische jongeren schaatsen.


Leerling Brett Nijssen behoort tot de groep leerlingen die ongevraagd bereid is de handen uit de mouwen te steken. Hij ís er op de momenten dat het nodig is. Hardwerkend en beleefd naar de mensen om hen heen. Bij een kerstgala, een lustrum of een andere jubileum vindt Brett het een uitdaging om te laten zien dat hij als Foodstudent meer kan dan alleen maar koken. Zijn doorzettingsvermogen wordt bijzonder gewaardeerd en zijn tomeloze inzet werkt aanstekelijk op de andere studenten en medewerkers.


Docent Will van Wijk wordt door de leerlingen op handen gedragen. Hij heeft volop vertrouwen in zijn leerlingen en staat ondanks zijn leeftijd nog helemaal achter zijn motto: lesgeven is leuk. Hij is een docent met hart voor de leerlingen en is binnen school in diverse functies betrokken bij de medezeggenschapsraad. Maar ook de verbinding politiek (VVD raadslid) en sport (bestuurder Hermes DVS als cricketter) is stevig verankerd. 


Wij feliciteren de Lintjes-ontvangers met hun onderscheiding! Zij hebben hun lintje dubbel en dwars verdiend!