Werkgevers in de rij voor eerste geslaagden mbo Food Innovation Academy

Schiedam 12 juni 2018 -  Het zal je maar gebeuren. Op de diploma-uitreiking van het mbo staan de werkgevers in de rij om je een baan aan te bieden. Dat gebeurde vorige week op het Lentiz | LIFE College in Schiedam, waar de eerste 4 afgestudeerden van de Food Innovation Academy (samenwerking tussen bedrijven en opleidingen in de foodsector) hun mbo-diploma in ontvangst namen. Bedrijven waren bij de diploma-uitreiking aanwezig en boden de leerlingen meteen een aantal interessante vacatures aan in de Foodsector. Zo gaan de studenten vanuit hun mbo-studie meteen de arbeidsmarkt op. Erg belangrijk, want in de regio Rijnmond en Haaglanden is grote behoefte aan medewerkers in de levensmiddelenindustrie.

Aandacht
De eerste 4 afgestudeerde studenten, Ilona, Dansy, Tessa en Raoul, kregen op de diploma-uitreiking alle aandacht van vertegenwoordigers van onder andere Friesland Campina, Verstegen Spices & Sauces en de Suikerunie. De  Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) was ook aanwezig om de studenten te feliciteren met hun diploma en om hen succes te wensen bij de bedrijven waar zij gaan werken.

Food Innovation Academy
De Food Innovation Academy is opgericht in 2015. Door de grote werkgelegenheid in de foodsector en behoefte aan werknemers hebben bedrijven, onderwijsinstellingen (mbo en hbo) en overheden de handen ineen geslagen. Daaruit is de Food Innovation Academy ontstaan. De mbo-studenten krijgen les op het LIFE College in Schiedam en doen projecten bij de bedrijven.
Begin 2019 wordt het nieuwe Technologisch Centrum van de Food Innovation Academy geopend in Vlaardingen. Op de locatie krijgen studenten van de FOOD-opleidingen van het Lentiz | LIFE College praktijklessen in een praktijkhal die vergelijkbaar is met de situatie binnen bedrijven.

De 15 convenantpartners vanuit het bedrijfsleven zijn: De Koning Vlees, Farm Frites, Verstegen Spices & Sauces, De Graafstroom, Friesland Campina (Rotterdam en Maasdam), Royal Steensma, De Paauw Brood, Meneba, Suiker Unie, Olympic Food Group, Cérélia, Swartberg, Tuinderij Vers, en Solina.