Wethouder zwaait leerlingen LIFE College uit naar Jeugd Olympiade Italië

Schiedam, 9 juli 2018 - Op vrijdagochtend 6 juli zijn zestig leerlingen van Lentiz | VMBO LIFE College uitgezwaaid door de Schiedamse wethouder Sport dhr. Minhas en mw. Hulshof, beleidsadviseur Europa van de gemeente Schiedam. Niet omdat de leerlingen op vakantie gingen, maar omdat zij met drie sportonderdelen (honkbal, voetbal en basketbal) deelnemen aan de Jeugd Olympiade in de Noord Italiaanse stad Reggio Emilia. Een bijzondere internationale sportieve kans voor de leerlingen.

Internationaal
Op de Jeugd Olympiade komen 4.000 jongeren uit meer dan 60 landen van over de gehele wereld samen om op meer dan 40 sportonderdelen de sportieve strijd met elkaar aan te gaan. Voor de leerlingen van het LIFE college is het een uitgelezen kans om op Internationaal niveau kennis te maken met jongeren vanuit alle culturen. De “Tri Colore Games”, zoals deze Sport Olympiade officieel heet, beginnen komende maandag en worden, zoals een groot sportevenement betaamt, volgende week vrijdag afgesloten met een vlaggenparade, waaraan alle landen deelnemen.

Sportprojecten

De leerlingen van het LIFE College nemen sinds een jaar deel aan een tweetal sportprojecten te weten, "Alleen Jij Bepaalt" en de YETS Foundation ondersteunt door Soccer School West. Beide projecten hebben ten doel om jongeren door middel van sportactiviteiten te motiveren om bezig te zijn met talentontwikkeling. Met de teams die uit de sportprojecten zijn ontstaan, doen de leerlingen mee aan de Jeugd Olympiade. Nu maar hopen dat de LIFE college leerlingen, buiten een enorme schat aan ervaringen, ook met een tot aan de nok gevulde touringcar vol bekers en oorkondes volgende week zaterdag weer huiswaarts keren!


Positieve ervaring
Twee jaar geleden nam een aanzienlijk kleinere delegatie van het LIFE college deel aan het zelfde sportevenement. Voor veel LIFE leerlingen was deze eerste reis zo'n positieve ervaring, dat samen met de Gemeente Schiedam besloten is om dit jaar met een ruim twee keer zo grote delegatie af te reizen.