New LIFE

New LIFE is een afdeling van Lentiz | LIFE College, speciaal voor jongeren die het door uiteenlopende problemen niet is gelukt om een startkwalificatie (diploma Havo of mbo niveau 2) te halen. Bij New LIFE kan je een mbo opleiding op niveau 2 volgen. Naast je coach is er begeleiding van een maatschappelijk werker, een psycholoog en een jongerenwerker. Met hen kun je je problemen aanpakken, zodat je je leven weer op de rails krijgt en je kunt richten op het halen van een diploma. Wil jij weer aan je toekomst werken? Dat kan bij New LIFE!   


Voor wie is New LIFE?


New LIFE is er voor jou als:


 • je weer wilt leren en dus gemotiveerd bent;
 • je in staat bent om mbo-niveau 2 te halen;
 • je persoonlijke problemen hebt en daaraan wilt werken (financiën, gezin, gedrag, politie/justitie, leren, relatie, vrije tijd, huisvesting etc.);
 • je tussen de 16 en 23 jaar oud bent;
 • je tienermoeder bent


Bij New LIFE kun je niet terecht als:

 • je IQ lager dan 80 is;
 • je een praktijkonderwijs- of cluster 4 indicatie hebt;
 • je geen problemen hebt.


  Het traject duurt gemiddeld 40 weken. Dat staat gelijk aan 1 schooljaar. In dat schooljaar werk je onder andere aan sociale vaardigheden, krijg je verschillende vakken en ga je tegelijkertijd aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling, leerdoelen en hulpvragen. We proberen je daarin zo goed mogelijk te ondersteunen en te begeleiden. Na ongeveer 10 weken ga je stage lopen om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. In die periode ga je drie dagen in de week naar school en loop je twee dagen stage in de groene detailhandel.
  Wij helpen je natuurlijk bij het vinden van een leuke stageplaats. Tegen het einde van het traject krijg je examentraining en word je klaargestoomd voor je examens en Proeve van Bekwaamheid. Haal je je examen, dan mag je je mbo-niveau 2 diploma ‘Verkoper Groene Detailhandel’ in ontvangst nemen!

  Aanmelden

  Wil je je aanmelden voor New LIFE, vul dan het  aanmeldformulier in. Je aanmelding komt binnen bij het Steunpunt Jongeren in Schiedam. Zij zullen contact met je opnemen.

  Je kunt je gedurende het hele schooljaar aanmelden. Er zijn verschillende momenten waarop je kunt instromen (september, januari, april). Zodra je in aanmerking komt voor het traject, word je uitgenodigd voor een intakegesprek en een intaketoets. Tijdens de intake word je verder geïnformeerd over de startdatum van de opleiding en de proefperiode.

  Voordat je officieel wordt ingeschreven, vindt een proefperiode van minimaal twee weken plaats.