Food & Lifestyle

Food & Lifestyle is een brede opleiding op het gebied van voeding, beweging en coaching. Je leert alles over gezonde voeding, voedselkwaliteit, voedselveiligheid en over trends in voeding. Daarnaast staan coachen en adviseren centraal. Uiteindelijk ga je advies en voorlichting geven over een gezonde levensstijl. Wil jij mensen helpen gezonder te leven? Dan is Food & Lifestyle iets voor jou!

 

Welk niveau is het?

Food & Lifestyle is een mbo-niveau 4 opleiding en duurt 3 jaar. 
 

Je wordt opgeleid tot…

Vakexpert voeding en voorlichting

 

Wat doe je in de les?

Je leert hoe je mensen kunt begeleiden en coachen op het gebied van een gezonde levensstijl:

 • Voeding
  Je leert over voedingsstoffen, voedselveiligheid, gezonde en ongezonde voeding en over hoe je voedingsadvies kunt geven aan mensen.  Je leert daarnaast hoe voeding wordt geproduceerd. Je weet precies hoe de voedingsketen in elkaar zit. Natuurlijk ontwikkel je zelf een gezond voedingspatroon. Zo geef je het goede voorbeeld! Om feeling te krijgen met voeding, ga je zelf ook voedsel bereiden.  
 • Gezond Bewegen
  Je leert hoe bewegen je gezondheid beïnvloedt, maar ook hoe je anderen hierbij kunt begeleiden. Er wordt ook
  aandacht besteed aan de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. De anatomie en fysiologie worden onder meer behandeld in een keuzedeel in leerjaar 2. Hierbij kun je het erkende branchediploma Fitnesstrainer A behalen.
 • Coaching & Communicatie
  Je leert hoe je klanten kunt coachen, begeleiden en motiveren. Je weet hoe je de juiste vragen stelt zodat je de voedingsvraag van de klant duidelijk krijgt en je adviseert vervolgens deskundig over het eet- en beweegpatroon.
  Je leert ook voedingsinformatie te presenteren. Daarnaast krijg je vakken als Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.

 

Iets voor jou?

De opleiding Food & Lifestyle is iets voor jou als ...

 • je graag mensen wilt coachen, voorlichten en adviseren;
 • je passie hebt voor voeding en gezond bewegen;
 • je  de gezondheid van mensen belangrijk vindt.

 

Na je diploma

Je kunt na je diploma bijvoorbeeld gaan werken als voedingsadviseur, coach of voorlichter in de voedingsmiddelenindustrie. Meer informatie over de arbeidsmarktmogelijkheden in jouw regio kun je bekijken op de website van Stichting Beroepsonderwijs bedrijfsleven (SBB). Je kunt natuurlijk ook doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals Voeding en Diëtetiek, Fysiotherapie of een opleiding op het gebied van Coaching. Je kunt ook doorstromen naar een twee-jarige hbo-opleiding, zoals een Associate Degree programma.Vind ik leuk!

Wil je je aanmelden, klik dan hier. Breng ook eens een bezoekje aan de Open Dagen