MBO Middelharnis

Agro Logistiek

Lentiz | MBO Middelharnis start in het schooljaar 2023-2024 met de opleiding Agro Logistiek. Je werkt met versproducten van het land. Dat is een vak apart! Je moet precies weten wat je doet, want de producten zijn allemaal anders. Je gaat nou eenmaal anders om met een aardappel, dan met een bloembol of een vis.
heftruck

Wil je meer informatie over deze opleiding?

Neem dan contact op met Marion de Crook via mdcrook@lentiz.nl.

Of schrijf je nu al in!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Agro Logistiek is een mbo-opleiding op niveau 2 en 3 en duurt afhankelijk van het niveau twee of drie jaar. Als je je diploma behaalt kun je een stapje hoger gaan, dus ofwel naar niveau 3 ofwel naar niveau 4.

Waar word je voor opgeleid?

Medewerker agrohandel en logistiek (niveau 2, opleidingscode 25430 ), Vakbekwaam medewerker agrohandel en logistiek (niveau 3, opleidingscode 25434).   

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na je diploma?

Je kunt gaan werken als medewerker bij productiebedrijven, veilingen en (groothandel)bedrijven in de versindustrie: dus vlees, vis, pluimvee, zuivel, groente of fruit. 

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Agro Logistiek kun je in de BOL en in de BBL volgen.
In de BOL ga je in leerjaar 1 vier dagen per week naar school en heb je een dag in de week BPV (stage). In leerjaar 2 en 3 ga je drie dagen per week naar school en heb je twee dagen BPV. Ook krijg je blokstages.
In de BBL ga je 1 dag naar school. De overige dagen werk je voor een bedrijf in de sector. Het is van belang dat je bij het opleidingsbedrijf een arbeidsovereenkomst hebt van minimaal 20 uur per week.

 

Wat doe je in de les?

Je wordt breed opgeleid, we laten je zoveel mogelijk verschillende bedrijven en processen zien. Hiervoor werken we nauw samen met het lokale bedrijfsleven. Zo zorgen we ervoor dat de laatste technologische en vakgerichte ontwikkelingen ook in de opleiding terugkomen.

Verpakkingsmaterialen, verzending, opslag, maatschappelijk en milieubewust ondernemen zijn steeds terugkerende thema’s.

Vakken tijdens deze opleiding

  • Vakkenis Agro Logistiek
  • Praktijkkennis Agro Logistiek
  • Nederlands
  • Rekenen
  • Burgerschap
  • Loopbaan

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien past een van onze andere opleidingen dan beter bij jou.