MBO Oostland
Mensen in kas

De glastuinbouw zoekt werknemers!

Veel bedrijven in de glastuinbouw zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. 'Kasgroeit' is daarom een nieuwe wervingscampagne gestart. Lees het bericht hieronder wanneer je interesse hebt. Lentiz | MBO Oostland biedt diverse opleidingen aan als start voor een carrière in de glastuinbouw.

Om een beter beeld te geven van de vele uitdagende functies in de glastuinbouw hebben wij negen video’s gemaakt van functies bij moderne glastuinbouwbedrijven. In de ‘Functies in beeld’ video’s loop je o.a. mee met een bedrijfsleider op een gerberakwekerij en kom je te weten wat er allemaal speelt bij een salesmanager in de sierteelt.

Door de groei van de bedrijven, specialisatie en internationalisering van de markt biedt de glastuinbouw een diversiteit aan functies, werkzaamheden, kansen en (doorgroei)mogelijkheden.

We willen je vragen om deze video’s verder te verspreiden om dit onderwerp breed onder de aandacht te brengen.

Samen met het onderwijs en bedrijfsleven willen we de handen ineen slaan en gezamenlijk studenten klaarstomen voor het eerste contact met de arbeidsmarkt.

Het is belangrijk om studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de kansen, mogelijkheden en uitdagingen die de sector te bieden heeft.

Wat kan Kasgroeit voor het onderwijs betekenen:

Heb je zelf een leuk idee of heb je een vraag, neem dan contact met ons op!

Kasgroeit

Kasgroeit is een initiatief van CNVFNVGlastuinbouw Nederland en Plantum en wordt gefinancierd door het fonds Colland Arbeidsmarkt. Ons gezamenlijk doel is het bevorderen van werken, leren en ontwikkelen in de glastuinbouw.

Terug naar het nieuwsoverzicht