MBO Westland

Komkommers onderzoek Horti Technics & Management gedoneerd aan het goede doel

MBO Westland is gevestigd in het World Horti Center in Naaldwijk. Een plek waar het normaal gesproken bruist van energie. Een plek waar het bedrijfsleven en studenten samenkomen. Maar nu even niet. Het is stil op school.

Ondanks dat studenten fysiek niet aanwezig zijn, wordt er door de studenten en medewerkers hard gewerkt. Er worden allerlei initiatieven ontplooid om leren op afstand mogelijk te maken. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van online lesmethodes, videobellen en e-mail. Ook zijn er diverse instructiefilmpjes opgenomen, zodat studenten thuis aan de slag kunnen.

Komkommers
Een plek op school waar nog wel activiteit plaatsvindt is in de All Climate Greenhouse. De gezamenlijke lesactiviteiten zijn gestopt, maar het onderzoek rondom komkommers gaat door. Studenten van Lentiz| Horti Technics & Management komen in samenwerking met medewerkers van Lentiz om de beurt langs om het gewas te verzorgen.  Hierdoor kan het project onderzoekend leren door blijven gaan. Doelstelling van dit project is om verschillende plantbelastingen bij verschillende klimaatomstandigheden te onderzoeken. De opbrengst van de teelt van de komkommers wordt verspreid onder de voedselbanken in Naaldwijk en Maassluis. Daarnaast verspreidt Stichting Moeder Therese de opbrengst onder dak- en thuislozen in de grote steden.

  • lege school
Terug naar het nieuwsoverzicht