Business & Logistiek

Nederland is een grote, internationale speler op het gebied van handel en daarmee ook van transport en logistiek. Met name door de groei en populariteit in e-commerce bloeit de logistieke sector op en neemt de vraag naar personeel snel toe. Ben jij commercieel ingesteld en heb je ondernemend talent? Kies dan voor de opleiding Business & Logistiek, een brede (agro-) economische opleiding met een internationaal karakter.

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor 
de opleiding Business & Logistiek. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Zeker weten waar deze opleiding 
om draait? Kom een dagje proefstuderen!

Schrijf je nu in!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Business & Logistiek is een mbo-opleiding op niveau 4 en duurt drie jaar. De opleiding wordt aangeboden in de beroepsopleidende leerweg (BOL). Dit betekent dat je voltijds naar school gaat.

Waar word je voor opgeleid?

Vakexpert agrohandel en logistiek (niveau 4, crebonummer 25438).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na je diploma?

Na het behalen van je diploma op niveau 4 ga je aan de slag in het bedrijfsleven als verkoper, inkoper, planner, (assistent) marketingmedewerker of bedrijfsleider. Je kunt ook een eigen onderneming starten! Of je stroomt door naar het hbo. Deze opleiding sluit goed aan bij commerciële hbo-opleidingen.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding is opgebouwd uit diverse vakken die je voor een groot deel zelfstandig volgt. Daardoor bepaal je (deels) je eigen tempo. Uiteraard is groepswerk en samenwerken ook een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Wat doe je in de les?

In de lessen draait het om het verkopen van (groene) producten, het in de markt zetten van nieuwe (groene) producten, het slim regelen van transport en de cijfers achter een bedrijf leren begrijpen. Het hele proces van producent naar consument wordt jouw werkterrein. Daarnaast leer je wat erbij komt kijken om een eigen bedrijf op te zetten. Je hebt de mogelijkheid om een internationale stage te lopen.  Je volgt een deel van de opleiding in het bedrijfsleven, waardoor praktijk en theorie nauw met elkaar verweven zijn en je dus up-to-date wordt opgeleid.

Iets voor jou?
De opleiding Business & Logistiek is iets voor jou als:

• je graag analyseert, regelt en organiseert;
•  je commercieel bent en marketing helemaal te gek vindt;
• je bedrijfsnabij opgeleid wilt worden;
•  je een vmbo-diploma hebt behaald op KL-,  GL- of TL-niveau;
• je een opleiding zoekt met toekomstperspectief!

Vakken tijdens deze opleiding

  • Nederlands
  • Rekenen
  • Loopbaan & burgerschap
  • Logistiek
  • Handel

Deze opleiding volg je aan:

MBO Oostland

Lentiz | MBO Oostland streeft naar eigentijds onderwijs waarin praktijk en theorie nauw zijn verweven, binnen- en buitenschools. Dat geven we vorm door samen te werken met bedrijven en instellingen in de regio.

Alles over MBO Oostland