Logistiek

Tijdens de opleiding Logistiek leer je alles over het werk in de logistiek en groothandel voor verse en gekoelde producten. Een groothandel is een bedrijf dat producten inkoopt en ze vervolgens verkoopt en vervoert naar winkels. Elke dag komen er veel producten binnen en gaan er ook veel producten uit. Een snelle wereld dus!

Inschrijven

Wil jij aan de slag in de snelle wereld van Logistiek? Schrijf je dan nu in voor deze opleiding! Vul hier het inschrijfformulier in samen met je ouders/verzorgers.

Schrijf je nu in!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

De opleiding Logistiek kan je doen op mbo-niveau 2 en 3. Als je gaat voor niveau 2, dan heb je binnen twee jaar de diploma. De opleiding op niveau 3 duurt twee tot drie jaar.

Waar word je voor opgeleid?

Medewerker agrohandel en logistiek (niveau 2, crebonummer 25430) of Vakbekwaam medewerker agrohandel en logistiek (niveau 3, crebonummer 25434).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na je diploma?

Je kunt na je opleiding aan de slag als medewerker bij een (groot)handelsbedrijf, veiling of productiebedrijf (niveau 2). Als je niveau 3 hebt gedaan, kan je ook een leidinggevende functie krijgen in de groothandel of bij een productiebedrijf.

Je kunt ook verder studeren. Als je kiest voor niveau 2, dan kan je daarna doorstromen naar niveau 3 bij ons op school. Doe je niveau 3, dan kan je doorstromen naar de opleiding Logistiek Supervisor (niveau 4) op een andere school.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Je kunt de opleiding doen in de BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) of de BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg). Kies je voor de BOL, dan ga je voltijd naar school en combineer je dat met stage. Ga je voor de BBL, dan combineer je 1 dag school met minimaal 20 uur per week werken bij een erkend leerbedrijf. Als je voor BBL kiest, moet je voordat je opleiding start eerst zelf een baan vinden.

Wat doe je in de les?

De lessen zijn erg afwisselend. We gebruiken veel digitale apps en tools. Alle opdrachten doe je in een moderne online trainingsomgeving. Leren doe je niet alleen op school. Je loopt ook stage en gaat met je klas op bezoek bij bedrijven.

Tijdens de opleiding leer je hoe het verzenden en ontvangen van verse producten werkt in de internationale handel en logistiek. Je start eerst op school. Vanaf januari/februari loop je ook stage. Voordat je op stage gaat, haal je een veiligheidscertificaat (VCA) en een heftruckcertificaat.

Je leert van alles over:

 • controle van binnengekomen producten;
 • intern transport van producten (rijden met de heftruck);
 • verpakking van producten;
 • warenkennis van verse producten;
 • opslag van producten in het (gekoelde) magazijn;
 • magazijnlogistiek;
 • leidinggeven en plannen (niveau 3);
 • veilig en milieubewust werken.

Vakken tijdens deze opleiding

 • Logistiek
 • Warenkennis
 • Zorgsystemen
 • Loopbaan & burgerschap
 • VCA (veilig werken)
 • BPV (stage)

Deze opleiding volg je aan:

LIFE College

Lentiz | LIFE College is een school voor vmbo, mavo én mbo. LIFE College is anders dan alle andere scholen. Bij ons op school draait het om het talent van de leerlingen. Wij laten leerlingen ontdekken waar zij goed in zijn en wat zij leuk vinden, in een veilige leeromgeving. Leerlingen kunnen na het vmbo doorstromen naar ons mbo in hetzelfde schoolgebouw.

Alles over LIFE College

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.

Agrohandel & Logistiek

Wil jij er graag voor zorgen dat alles op rolletjes loopt bij de verwerking van agroproducten van een (internationaal) bedrijf? Agrohandel & Logistiek past bij jou!

Business & Logistiek

Ben jij commercieel ingesteld en heb je ondernemend talent? Business & Logistiek, een brede (agro-) economische opleiding met een internationaal karakter past bij jou!