Masters of Food

Heb jij een passie voor voeding en gezondheid? Wil je weten wat er precies in jouw voeding zit? Weet je hoe voedsel eigenlijk geproduceerd en (veilig) bereid wordt? En wat het kost? Wil je leren welke voeding geschikt is voor verschillende doelgroepen en hoe je hen kunt voorlichten én overtuigen om de beste keuzes te maken voor hun gezondheid? Dan is de opleiding Masters of Food iets voor jou!
Studente in keuken achter pannen

Inschrijven

Wil jij een Master of Food worden? Schrijf je dan nu in voor deze opleiding. Het inschrijfformulier kun je samen met je ouders/verzorgers invullen.

Schrijf je nu in!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

De opleiding Masters of Food is een driejarige mbo-opleiding op niveau 4.

Waar word je voor opgeleid?

Vakexpert voeding en voorlichting (niveau 4, crebonummer 25464).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na je diploma?

Na het behalen van het diploma stroomt een groot deel van onze studenten door naar het hbo. Je kunt terecht bij veel hbo-opleidingen. Het meest in lijn van deze mbo-opleiding zijn Voeding & Diëtiek, Voedingsmiddelentechnologie of Food & Innovation. Maar je kunt ook denken aan opleidingen op het gebied van marketing & communicatie en bewegingstherapie.

Je kunt ook aan de slag als voedingsadviseur, zowel bij ambachtelijke bedrijven als in de grootschalige voedingsindustrie. Of betrokken zijn als voedingsvoorlichter bij projecten vanuit de gemeente, onderwijs- of zorginstellingen.  Je kunt ook (als zelfstandig ondernemer) mensen adviseren over gezonde voeding of juist voorlichting geven gericht op preventie.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Gezonde voeding is het centrale thema in onze lessen. In het eerste jaar kijk je naar de basis van ons voedsel: eiwitten, koolhydraten en vetten. Daarnaast zijn voedselkwaliteit en voedselveiligheid belangrijke thema’s. Je leert wat er in voeding zit, hoe het veilig bereid kan worden en wat de juiste voeding en lekker bewegen doet voor een fitte leefstijl.

In het tweede en derde jaar staan naast de kennis over voeding ook voedingsvoorlichting aan doelgroepen, innovaties op voedingsgebied en marketing centraal. Je leert hoe je mensen kunt adviseren, begeleiden en motiveren om hun eet- en beweegpatroon blijvend te veranderen.

Wat doe je in de les?

Er is veel aandacht voor theorie, maar je bent gedurende de hele opleiding een groot deel van de week actief en onderzoekend bezig. Zo ga je bijvoorbeeld elke week zelf aan de slag in de workshopkeuken. Ook loop je verschillende stages.

Iets voor jou?

Vind je voeding en gezondheid belangrijk? Ben je graag creatief, commercieel en vernieuwend bezig? En heb je een vmbo-diploma KL, GL of TL of een overgangsdiploma havo 3-4? Wacht niet en meld je aan voor Masters of Food!

 

 

Vakken tijdens deze opleiding

  • Bewegingsleer
  • Communicatie en voorlichting
  • Food design
  • Kwaliteitszorg en voedselveiligheid
  • Marketing
  • Voeding en biologie
  • Voeding en chemie
  • Voeding en doelgroepen
  • Voeding praktijk
  • Voeding theorie

Deze opleiding volg je aan:

MBO Westland

De opleidingen van Lentiz | MBO Westland zijn gevestigd in het World Horti Center, een splinternieuw gebouw in Naaldwijk. Het World Horti Center is een unieke samenwerking tussen onderwijs, overheid, onderzoek en bedrijfsleven. Hier ontmoet je als student jouw mogelijk toekomstige werkgever!

Alles over MBO Westland