Teelttechnologie & Management

Teelttechnologie & Management is een hightech opleiding in je eigen regio. De Nederlandse glastuinbouwsector heeft wereldwijd een vooraanstaande positie. De sector is wereldleider op het gebied van uitgangsmateriaal en kennis, toeleveringsmaterialen en natuurlijk als producent en exporteur van groenten, fruit en siergewassen. Een mooie, innovatieve branche om in te werken met veel toekomstperspectief. Teelttechnologie & Management is een opleiding met een grote werkgelegenheid en volop doorgroeimogelijkheden!
Meisje controleert planten

Inschrijven

Kies voor een hightech opleiding in je eigen regio! Schrijf je nu in voor Teelttechnologie & Management. Vul samen met je ouders/verzorgers het inschrijfformulier in.

Schrijf je nu in!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Teelttechnologie & Management is een mbo-opleiding op niveau 4 en duurt drie jaar.  De opleiding wordt aangeboden in de beroepsopleidende leerweg (BOL). Dit betekent dat je voltijds deelneemt aan de opleiding.

Waar word je voor opgeleid?

Vakexpert teelt en groene technologie (niveau 4, crebonummer 25534).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na je diploma?

Na het behalen van je diploma op niveau 4 ga je aan de slag in het bedrijfsleven. We leiden je op tot teeltspecialist, ondernemer of bedrijfsleider in de internationale wereld van de (glas)tuinbouw. Of je gaat werken bij een van de innovatieve bedrijven op het gebied van veredeling, voorlichting of toelevering. De opleiding sluit ook uitstekend aan bij verschillende vervolgopleidingen in het hbo.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding is opgebouwd uit diverse vakken die je voor een groot deel zelfstandig volgt. Daardoor bepaal je (deels) je eigen tempo. Uiteraard is groepswerk en samenwerken ook een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Wat doe je in de les?

Centraal in de lessen staat de teelt van groente-, fruit- en siergewassen. Je leert alles over de groei van planten, klimaatbeheersing, gewasbescherming en de hightech installaties waar moderne tuinbouwbedrijven tegenwoordig mee werken. Daarnaast volg je vakken als bedrijfseconomie en marketing waardoor je later ook een eigen bedrijf kunt opzetten. Je hebt de mogelijkheid een internationale stage te volgen. Een deel van de opleiding wordt direct in de praktijk gegeven op onze partnerbedrijven waardoor theorie en praktijk nauw met elkaar verweven zijn en je dus up-to-date wordt opgeleid.

Iets voor jou?
De opleiding Teelttechnologie & Management is iets voor jou als:

 • je een passie hebt voor groen en technologie;
 • je in een innovatieve bedrijfstak wilt werken;
 • je actief en ondernemend bent;
 • je dichtbij in de regio of juist in het buitenland stage wilt lopen;
 • je een vmbo-diploma hebt behaald op   KL-, GL- of TL-niveau;
 • je een opleiding zoekt met uitstekende doorgroeimogelijkheden voor je carrière!

Vakken tijdens deze opleiding

 • Loopbaan & burgerschap
 • Plantenkennis
 • Rekenen
 • Bedrijfseconomie
 • Marketing

Deze opleiding volg je aan:

MBO Oostland

Lentiz | MBO Oostland streeft naar eigentijds onderwijs waarin praktijk en theorie nauw zijn verweven, binnen- en buitenschools. Dat geven we vorm door samen te werken met bedrijven en instellingen in de regio.

Alles over MBO Oostland