VMBO Maasland

Lentiz | VMBO Maasland

Onze school Lentiz | VMBO Maasland is een school voor vmbo en biedt de Basisberoepsgerichte, de Kaderberoepsgerichte en de Gemengde/Theoretische Leerwegen aan.

Prachtig gelegen aan de rand van Maasland, omringd door weilanden, ligt het nieuwe gebouw van VMBO Maasland. Wij zijn een vmbo-school voor groen onderwijs. Dit betekent dat de leerlingen hun ‘groene’ praktijklessen voor een groot deel krijgen op de schoolboerderij of in de praktijkkassen. Ter voorbereiding op de keuze voor een beroepsrichting in klas 4, maken de leerlingen vanaf klas 1 al kennis met de beroepsgerichte vakken zoals bloem, techniek en dier.
Aan het eind van de opleiding is doorleren op ons eigen mbo mogelijk maar je kunt natuurlijk ook doorleren in één van de andere sectoren, want:

‘Na ons vmbo-groen kun je nog alle mbo-opleidingen doen’.

Groei, eigenheid & kwaliteit
Onze school (groep 7/8)

Het doel van onze school is het beste uit de leerlingen te halen.

Daarvoor is presteren in de vakken voor ons net zo belangrijk als de ontwikkelingsfase waar de leerling door heen gaat tijdens zijn verblijf op onze school, namelijk de puberteit. Onze rustige en veilige leeromgeving zorgt er voor dat de leerling zich op alle persoonlijke vlakken goed kan ontwikkelen. Binnen onze school besteden wij veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. De leerling staat centraal en krijgt van ons de mogelijkheid zo breed mogelijk te groeien in zijn/haar ontwikkeling. Dat is nodig om goed te kunnen presteren. Wij verwachten van onze medewerkers dan ook dat zij in kunnen spelen op de behoeften en mogelijkheden van de leerlingen en dat zij continue werken aan hun pedagogische sensitiviteit.