Entreeopleiding

Heb je geen schooldiploma gehaald? Wil je toch graag naar het mbo en straks een leuke baan vinden? Dan is een Entreeopleiding misschien wel iets voor jou! Een Entreeopleiding is een mbo-opleiding op niveau 1, speciaal voor jongeren die nog geen diploma in het voortgezet onderwijs hebben gehaald. Je krijgt er meer aandacht en begeleiding, zodat je je diploma toch kunt halen. Je kunt kiezen uit drie uitstroomrichtingen: Assistent verkoop / retail, Assistent  logistiek en Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie.

 

Welk niveau is het?

De Entreeopleiding kan je doen op mbo-niveau 1. Binnen 1 jaar kan je je diploma halen.

 

Je wordt opgeleid tot…

Assistent verkoop / retail, Assistent logistiek of Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

 

Wat doe je in de les?

Assistent verkoop / Retail

Lijkt het je leuk om in een winkel te werken? Dan kies je voor de opleiding Assistent Verkoop / Retail. Je leert dan van alles over het werk in een winkel en het magazijn. Je helpt bij de ontvangst en opslag van goederen, presentatie van artikelen en verzorging van de winkel. Je leert natuurlijk ook hoe je klanten kunt helpen en hoe je een goede verkoper wordt.

Assistent logistiek

In de opleiding Logistiek word je opgeleid voor de (groot)handel- en transportsector. Je leert hoe je kunt helpen bij het ontvangen en opslaan van producten in een bedrijf. Is er niet genoeg geleverd? Dan trek jij aan de bel! Je leert ook hoe je producten kunt verzamelen en klaarzetten voor verzending naar een klant. Je controleert of er genoeg producten zijn en of ze wel goed verpakt zijn. 
 

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

In deze opleiding leer je over het werk in de horeca of voedingsindustrie. Je bent vaak bezig om lekkere hapjes en gerechten te bereiden in de keuken van school en bij stage bedrijven. Daarnaast assisteer je bij de productie, verwerking en verpakking van voedingsmiddelen. Je houdt ook de voorraad in de gaten en hebt oog voor de kwaliteit van voedingsmiddelen.
 
De Entreeopleiding is praktijkgericht. Je combineert school met stage, zodat je weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Naast beroepsgerichte vakken krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen  en loopbaan & burgerschap. 

Welke vakken krijg je?

Klik MS Word-bestandhier voor een vakkenoverzicht van de Entreeopleiding Urban Trade.
 

Iets voor jou?

Een Entreeopleiding is iets voor jou als…

  • je geen schooldiploma voortgezet onderwijs hebt
  • je graag een mbo-opleiding wilt volgen en aan je toekomst wilt werken
  • je 16 jaar of ouder bent op 1 augustus 2016

Er zijn voor de Entreeopleiding meerdere instroommomenten per jaar.

 

Na mijn diploma!

Na de Entreeopleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2 of naar een baan. Dit is afhankelijk van jouw bindend studieadvies. Kom je in aanmerking voor een mbo-niveau 2 opleiding, dan kan je meteen doorstromen binnen LIFE College. De opleidingen Urban Trade, Logistiek, Food en Catering niveau 2 sluiten goed aan op je Entreeopleiding.

  

Vind ik leuk!

Aanmelden voor de Entreeopleiding kan via de website. Je kunt het aanmeldformulier ook aanvragen via telefoonnummer (010) 4735377.  Wil je meer weten over deze opleiding? Kom dan naar onze Open Dagen!