Gezonde School

Lentiz | LIFE College vindt gezonde voeding voor de leerlingen en studenten heel belangrijk. Gezonde leerlingen leren beter blijkt uit wetenschappelijke studies. De school  werkt hieraan op de volgende punten:

 

1.       De schoolkantine heeft het certificaat ‘De gezonde Schoolkantine’. Dit betekent dat de kantine voldoet aan de eisen van het Voedingscentrum en er genoeg gezonde keuze is voor de lunch en voor  tussendoortjes.

 

2.       In de school wordt een watertappunt  aangebracht. Zo kunnen leerlingen en studenten hun flesjes hygiënisch  vullen met  schoon drinkwater.

 

3.       In de school is er een jeugdverpleegkundige die leerlingen/studenten intensief kan begeleiden bij overgewicht of ondergewicht. Via de mentor kunnen leerlingen/ studenten hier naar doorverwezen worden.

 

4.        Bewegen hoort bij een gezonde levensstijl. Na schooltijd worden door jongerenwerkers elke middag diverse sportieve activiteiten georganiseerd voor leerlingen en studenten.

 

5.       Elk jaar wordt op de Dag van de Duurzaamheid (begin oktober) aandacht besteed aan gezonde duurzame voeding en een gezonde levensstijl.  In samenwerking met  mbo-studenten wordt een programma opgezet waardoor leerlingen/studenten bewuster worden van hun keuzes in voeding en bewegen.