Reviuslyceum

Welkom op het Reviuslyceum!

Onze klassen

Wil je weten welke klassen er op onze school zijn?

Klik dan hier

Kiezen voor havo of vwo

Heb je zin in de brugklas? Of vind je het spannend? Kun je niet wachten? Kom alvast kennismaken met onze school, leerlingen en docenten op bijvoorbeeld de open avond.

Volgend jaar of het jaar daarna ga je naar de havo of het vwo. Weet je dat je op het Reviuslyceum extra onderwijs kunt volgen? Naast vakken als Nederlands, aardrijkskunde en wiskunde bieden we de ook de Sportklas en de Comeniusklas aan. We zijn een Global Citizenship-school met versterkt talenonderwijs. In klas 3 ga je op uitwisseling naar een Europees land en in andere leerjaren zijn er kansen om te reizen.

Kayakken
Heb je zin in twee uur per week extra sportlessen? In de sportklas maak je kennis met verschillende sporten, zoals waterskiën, tennis, squash, zwemmen, skiën, klimmen, skaten, kanoën, schaatsen, zelfverdediging, fitness, handbal en meer... Lijkt dit je leuk?
Dan is de sportklas echt iets voor jou!

Reviusuren

Tijdens de Revius-uren gaan we aan de slag met een andere manier van leren. We zetten hierbij in op het ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden. Zoals computational thinking, creatief denken, communiceren, probleemoplossend denken etc. In projecten van zes weken werk je toe naar een eindproduct. Leren door te ontdekken, te doen en te ervaren staan tijdens projecten centraal!

De Comeniusklas

Ben je een leerling met een vwo-advies? En spreekt het volgende je aan?

Je haalt het beste uit jezelf en hebt plezier in goed presteren. Het lijkt je leuk om met andere kinderen te leren van elkaar. Je zoekt meer uitdaging dan het standaard vwo-programma kan bieden. Je bent nieuwsgierig en creatief. Op de basisschool heb je een vwo-advies gekregen en haal je goede cijfers.

Dan is de Comeniusklas iets voor jou!

QR code scannen van het bord

Je eigen iPad

Al onze leerlingen werken met een eigen iPad. Dat is handig! Je hebt je lesstof altijd bij de hand in de digitale leeromgeving en het scheelt je sjouwen met zware boeken. Met behulp van de iPad kun je opdrachten maken, luisteroefeningen doen en instructiefilmpjes bekijken in verschillende apps. Op die manier werk je in eigen tempo en op eigen niveau aan de lesstof.

Meer informatie over de iPad

Global Citizenship

Wil je weten hoe het leven is in andere landen? Wil je meer leren over andere landen binnen en buiten Europa? Lijkt het je leuk om samen te werken met leeftijdgenoten in een ander land? Zoek je een internationale uitdaging? Global Citizenship op het Reviuslyceum betekent dat je waarde-volle internationale ervaringen opdoet en leert over verschillende culturen. En dat komt jou later goed van pas!In klas 2 en 3 krijg je het vak Europese en Internationale Oriëntatie en in klas 3 ga je op uitwisseling. Tijdens de uitwisseling bezoek je een leerling in het buitenland en andersom komt de leerling op bezoek bij jou. Het zijn twee spannende en leerzame weken waarin je veel kennis opdoet over de cultuur van het land dat je bezoekt. Daarnaast laat jij de buitenlandse leerling kennismaken met de Nederlandse cultuur. In andere leerjaren zijn er ook mogelijkheden om op reis te gaan. Zo is er in 5 vwo de reis naar Londen en gaan leerlingen in verschillende leerjaren op reis in kleinere groepjes om deel te nemen aan internationale projecten.

Op uitwisseling in Budapest

Eco-Schools

Duurzaamheid op school

Het Reviuslyeum is een Eco-School! Dat betekent dat duurzaamheid een belangrijk thema is op school.
Je kunt je aansluiten bij het Eco-team en samen met leerlingen uit andere leerjaren werken aan leuke projecten op onze school duurzamer te maken.
Op het Reviuslyceum scheiden we al ons afval en krijgen alle leerlingen les over afval en het probleem van zwerfafval. We organiseren opruimacties en warmetruiendagen.
Ook werken we aan een fijne, groenere binnen- en buitenruimte van ons schoolgebouw.

Lees meer Eco-schools