Eigen device

Van alle leerlingen die starten in leerjaar 1 verwachten we dat ze hun eigen device meebrengen tijdens de lessen. De leerlingen werken in de klas vooral met digitale methodes en de laptop wordt hier als ondersteuning en verrijking ingezet.

Met een eigen device krijgen leerlingen vaardigheden aangeleerd die passen bij de toekomst. Zo werken leerlingen samen in een digitale omgeving. Ze leren hoe het is om in de klas en op afstand samen te werken. Leerlingen leren zich te presenteren met behulp van foto’s en video’s en op een juiste manier effectief te werken met toegang tot het internet.

Belangrijk bij het kiezen van een eigen device:

  • We hebben uitvoerig nagedacht over de keus voor een laptop of tablet. Voor Novilab heeft een laptop de voorkeur.
  • Realiseer je ook dat de laptop een persoonlijk apparaat is. Het tijdens schooluren meegeven van de ‘gezins-laptop’ die met anderen gedeeld moet worden is geen optie.
  • Daarnaast is het belangrijk dat de accu minimaal een dag mee kan. Het is aan de leerling om te zorgen dat de laptop voldoende opgeladen is.
  • Het is de verantwoordelijkheid van de leerling zelf om zuinig om te gaan met de laptop en deze daarnaast ‘schoon’ te houden (anti-virus).

Device zelf aanschaffen

De laptop moet beschikken over:

  • Windows
  • Standaard WiFi 802.11 b/g/n
  • HDMI

Voor verdere specificaties is het goed om het te vergelijken met de Dell – Latitude 3420 – i3.

Device aanschaffen via school

Het is mogelijk een device aan te schaffen via school. Wij zijn een samenwerking aangegaan en hebben een aanbod samengesteld waar jullie samen een keuze uit kunnen maken. Belangrijk om te vermelden is dat wij als school geen financieel belang hebben in dit aanbod, het is een service naar de ouder(s)/verzorger(s).

Het voordeel van de aanschaf via The Rent Company is dat de laptop in geval van schade via school opgestuurd wordt ter reparatie en dat er bij alle laptops een schadeverzekering zit. Zij bieden speciale educatie laptops aan tegen aantrekkelijke bedragen op basis van huur of koop. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een laptop bij een ander bedrijf te bestellen. In dat geval kun je de laptops van deze aanbieding als vergelijkingsmateriaal gebruiken.

Aanbod 2022-2023

De code is beschikbaar om de laptop te bestellen voor het nieuwe schooljaar. Via onderstaande button lees je alle benodigde informatie om de bestelling te plaatsen.

Laptop bestellen

Informatie video's The Rent Company

Algemene informatie Uitleg Easy4u abonnement Waarom een educatielaptop?