Lentiz Novilab

Wil jij naar een leuke en uitdagende vmbo-opleiding sterk gericht op de toekomst? Bij Novilab leer, ontdek en onderzoek je met elkaar. Je gaat aan de slag met dingen die in de échte wereld spelen en zoekt samen naar de beste oplossingen.

Technologie, duurzaamheid en digitalisering vind je door de hele opleiding heen. Super interessant om dit met elkaar te ontdekken. En natuurlijk haal je ook een mooi diploma!

Ben jij die nieuwsgierige en tikkeltje eigenwijze toekomstmaker? Dan ben jij helemaal klaar voor Novilab!

Aanmelden voor Novilab

Ben jij klaar om jezelf en de wereld te ontwikkelen? Kom dan naar Novilab. Vanaf de kerstvakantie 2022 tot en met 10 maart 2023 is het aanmeldformulier op onze website beschikbaar.

Lentiz Novilab leerling bij knuffelrobot met logo

Novilab. Ontwikkel jezelf en de wereld!

Welkom bij Novilab!

Dit is dé nieuwe opleiding in het Westland van Lentiz | Dalton en Lentiz | Floracollege.

Bij het Novilab van Lentiz haal je net als bij een andere school gewoon een vmbo-diploma. Alleen leer je nog meer door te doen, en richten we ons net iets meer op de toekomst. In die toekomst zijn er allemaal interessante, leuke en nieuwe dingen om te ontdekken en te onderzoeken. Denk maar aan technologische ontwikkelingen als robots en drones. Maar ook steeds meer digitale mogelijkheden, bijvoorbeeld social media, en heel veel data; informatie waarmee je keuzes kan maken. Dat kan je allemaal gebruiken om de wereld gezonder, mooier en beter te maken. Wil jij weten waaróm je dingen leert en oplossingen verzint voor de vragen van nu? En leer je graag door te doen? Ontwikkel jezelf en de wereld bij Lentiz Novilab!

Voor VMBO basis, kader, GL, TL en TL+

Voor leerlingen van vmbo tot mavo+ hebben we een uitdagend programma. Je werkt samen met je klasgenoten aan kleine onderzoeksopdrachten voor bedrijven. Als je met elkaar op zoek gaat naar antwoorden op vragen van organisaties of vragen uit het nieuws, dan leer je ontzettend veel. En natuurlijk heb je daarvoor ook kennis en vaardigheden nodig van bijvoorbeeld taal en rekenen. We hebben voor jou een hele gave leerroute ontwikkeld, waarin je alles leert dat verplicht is en je daar op een betekenisvolle manier mee aan de slag gaat. Na vier jaar kun je examen doen op het niveau waar je dan bent en dit kan dus ook per eindexamenvak verschillen.

Kleinschalig en persoonlijk
Elke leerling heeft een eigen coach. Jouw coach begeleidt je, helpt je in je ontwikkeling en samen, door de vragen van de coach, kom je snel verder. Ook bespreek je samen met de docenten en je klasgenoten wekelijks de stappen die jij en de klas hebben gezet. Jij stuurt je eigen leerproces, en we bespreken samen de opdrachten en vragen waarmee we aan de slag gaan.

Voorbeelden van onderzoeksonderwerpen

Waar gaat de opleiding over?

Er ligt een mooie toekomst voor ons! Met nieuwe technologieën, nieuwe banen en vast ook een nieuwe manier van werken. Een wereld waarin technologie en duurzaamheid belangrijke thema’s zijn en er steeds meer digitalisering is. We vinden het leuk om samen te gaan ontdekken en jou dingen te leren die er écht toe doen. In de opleiding werken we daarom vanuit vijf werelden.  Je kunt de werelden in het plaatje aan de rechterkant zien staan. En bij alle vijf die werelden is digitalisering super belangrijk. Daarom staat die wereld in het midden!

Onder die werelden vallen alle vakken die je ook op een andere school krijgt. Wij zorgen er dus voor dat je de dingen leert die je moet leren, en maken het onderwijs zo dat jij inziet waaróm je iets leert. We laten jou namelijk aan de slag gaan met dingen die belangrijk en relevant zijn. En we willen super graag weten over welke onderwerpen jij meer zou willen weten! Dan maken we er met elkaar onderwijs omheen. Dat is nog eens zinvol!

Wat brengt dit jou?

Omdat je over al deze werelden gaat leren en vooral actief aan de slag gaat met opdrachten hierover, zul je een goed en breed beeld van de wereld en de toekomst krijgen. Je merkt dat je zinvolle dingen leert en dat je écht mee kunt denken over allerlei thema’s.

Een voorbeeld hiervan is digitalisering en voeding, beide zijn belangrijk als je in de groene sector wilt werken of als je wilt weten wat de invloed van gezonde voeding is. Ook in de gezondheid kunnen in de toekomst slimme dingen met bijvoorbeeld robots belangrijk zijn. Leuk toch om met elkaar een zorgrobot te ontwerpen en te testen? Of wat denk je van drones die pakketjes bezorgen?

We bekijken welke vragen bedrijven hebben en gaan daar oplossingen voor verzinnen. Zodat jij leert wat je kunt doen wanneer je ergens werkt en er weer iets verandert. We leren je ook hoe je dat goed kunt vertellen, opschrijven of presenteren. En we leren je bijvoorbeeld hoe je kunt uitrekenen hoe ver een drone kan vliegen en hoeveel pakketjes die dan mee kan nemen. En natuurlijk testen we dan met een échte drone hoe dat vliegen gaat!

Zo maak je van alles mee, word jij een nog betere toekomstmaker én ga je ook een mooi diploma halen.

Aan de slag met deze werelden

Ben jij:

 • Nieuwsgierig naar wat de toekomst te bieden heeft
 • Een tikkeltje eigenwijs
 • Omgevingsbewust
 • Een échte doener
 • Onderzoekend
 • Iemand die veel dingen interessant vindt

En wil jij:

 • Ontdekken welke ontwikkelingen zich in de wereld afspelen
 • Samenwerken met klasgenoten, docenten en organisaties
 • Met elkaar de wereld en toekomst ontwikkelen
 • Weten waaróm je dingen leert
 • En oplossingen verzinnen voor de vragen van nu?

Dan heb jij een toptijd bij ons!

Ben jij klaar voor Novilab? Meld je dan nu aan!

Aanmelden

Waar precies?

De opleiding wordt gegeven in het bekende gebouw van Lentiz | Dalton aan de Professor Holwerdalaan 60 in Naaldwijk. Hier wordt voor jullie de leeromgeving van de toekomst ingericht in een eigen Novilab-vleugel. Vergeet het traditionele klaslokaal. Denk aan computers met grote schermen waar je gemakkelijk rondom kunt samenwerken, 3D-printers en robots, maar ook verschillende leer-, werk en overlegplekken en veel groen.

Nieuwsgierig geworden?

We nodigen je heel graag uit om (digitaal) langs te komen. Zit je in groep 7 of 8, dan zijn er veel mogelijkheden om tijdens speciale middagen een kijkje te komen nemen. Gedurende het schooljaar zijn er belangrijke data om in de gaten te houden, klik hier voor informatie van onze voorlichtingsdata, zoals de open dag.
De coördinator van Novilab is bereikbaar via ons algemene nummer (0174) 62 47 10 of via onderstaand e-mailadres: Aline van Rijn: novilab@lentiz.nl.