Novilab

Wat je gaat leren

Er ligt een mooie toekomst voor ons! Met nieuwe technologieën, nieuwe banen en vast ook een nieuwe manier van werken. Een wereld waarin technologie en duurzaamheid belangrijke thema’s zijn en er steeds meer digitalisering is. We vinden het leuk om samen te gaan ontdekken en jou dingen te leren die er écht toe doen.

Vijf werelden

In de opleiding werken we vanuit vijf werelden. Je kunt de werelden in het plaatje aan de rechterkant zien staan. En bij alle vijf die werelden is digitalisering super belangrijk. Daarom staat die wereld in het midden!

Alle vakken die je ook op een andere school krijgt, vallen onder de vijf werelden. Wij zorgen er dus voor dat je de dingen leert die je moet leren, en maken het onderwijs zo dat jij inziet waaróm je iets leert. We laten jou namelijk aan de slag gaan met dingen die belangrijk en relevant zijn. En we willen super graag weten over welke onderwerpen jij meer zou willen weten! Dan maken we er met elkaar onderwijs omheen. Dat is nog eens zinvol!

Actief aan de slag

Omdat je over al deze werelden gaat leren en vooral actief aan de slag gaat met opdrachten hierover, zul je een goed en breed beeld van de wereld en de toekomst krijgen. Je merkt dat je zinvolle dingen leert en dat je écht mee kunt denken over allerlei thema’s.

Een voorbeeld hiervan is digitalisering en voeding, beide zijn belangrijk als je in de groene sector wilt werken of als je wilt weten wat de invloed van gezonde voeding is. Ook in de gezondheid kunnen in de toekomst slimme dingen met bijvoorbeeld robots belangrijk zijn. Leuk toch om met elkaar een zorgrobot te ontwerpen en te testen? Of wat denk je van drones die pakketjes bezorgen?

We bekijken welke vragen bedrijven hebben en gaan daar oplossingen voor verzinnen. Zodat jij leert wat je kunt doen wanneer je ergens werkt en er weer iets verandert. We leren je ook hoe je dat goed kunt vertellen, opschrijven of presenteren. En we leren je bijvoorbeeld hoe je kunt uitrekenen hoe ver een drone kan vliegen en hoeveel pakketjes die dan mee kan nemen. En natuurlijk testen we dan met een échte drone hoe dat vliegen gaat!

Zo maak je van alles mee, word jij een nog betere toekomstmaker én ga je ook een mooi diploma halen.