Over Lentiz | Novilab

Novilab is dé toekomstgerichte vmbo-opleiding in het Westland en wordt aangeboden door Lentiz | Dalton en Lentiz | Floracollege.

VMBO

Bij Novilab haal je net als bij een andere school gewoon een vmbo-diploma. Alleen leer je nog meer door te doen, en richten we ons net iets meer op de toekomst. In die toekomst zijn er allemaal interessante, leuke en nieuwe dingen om te ontdekken en te onderzoeken. Denk maar aan technologische ontwikkelingen als robots en drones. Maar ook steeds meer digitale mogelijkheden, bijvoorbeeld social media, en heel veel data; informatie waarmee je keuzes kan maken. Dat kan je allemaal gebruiken om de wereld gezonder, mooier en beter te maken. Wil jij weten waaróm je dingen leert en oplossingen verzint voor de vragen van nu? En leer je graag door te doen? Ontwikkel jezelf en de wereld bij Lentiz | Novilab!

Basis, kader, GL, TL en TL+

Voor leerlingen van vmbo tot mavo+ hebben we een uitdagend programma. Je werkt samen met je klasgenoten aan kleine onderzoeksopdrachten voor bedrijven. Als je met elkaar op zoek gaat naar antwoorden op vragen van organisaties of vragen uit het nieuws, dan leer je ontzettend veel. En natuurlijk heb je daarvoor ook kennis en vaardigheden nodig van bijvoorbeeld taal en rekenen. We hebben voor jou een hele gave leerroute ontwikkeld, waarin je alles leert dat verplicht is en je daar op een betekenisvolle manier mee aan de slag gaat. Na vier jaar kun je examen doen op het niveau waar je dan bent en dit kan dus ook per eindexamenvak verschillen.

Voorbeelden van onderzoeksvragen

Kleinschalig en persoonlijk

Elke leerling heeft een eigen coach. Jouw coach begeleidt je, helpt je in je ontwikkeling en samen, door de vragen van de coach, kom je snel verder. Ook bespreek je samen met de docenten en je klasgenoten wekelijks de stappen die jij en de klas hebben gezet. Jij stuurt je eigen leerproces, en we bespreken samen de opdrachten en vragen waarmee we aan de slag gaan.

Onze visie

De opleiding Lentiz | Novilab heeft een duidelijke en eigen visie op onderwijs. Novi als nieuw staat voor de ambitieuze en vernieuwende opleiding. Een nieuwe richting, een vernieuwende aanpak, nieuwe tijd, toekomstgericht. Wij leiden toekomstmakers op. Dit vindt plaats in een nieuwe setting. Niet schools, maar juist onderzoekend, ontdekkend en experimenterend in een werkplaats, broedplaats, ideeënkwekerij of atelier. Een ruimte waar actief beleefd en geleerd kan worden. Een lab, waar ruimte is om te ontdekken, maar ook proefondervindelijk te zoeken naar oplossingen, waarbij de nadruk ligt op technologische kennis, digitalisering en duurzame ontwikkelingen.