Visie Lentiz Novilab

De opleiding Lentiz Novilab heeft een duidelijke en eigen visie op onderwijs. Novi als nieuw staat voor de ambitieuze en vernieuwende opleiding. Een nieuwe richting, een vernieuwende aanpak, nieuwe tijd, toekomstgericht. Wij leiden toekomstmakers op. Dit vindt plaats in een nieuwe setting. Niet schools, maar juist onderzoekend, ontdekkend en experimenterend in een werkplaats, broedplaats, ideeënkwekerij of atelier. Een ruimte waar actief beleefd en geleerd kan worden. Een lab, waar ruimte is om te ontdekken, maar ook proefondervindelijk te zoeken naar oplossingen, waarbij de nadruk ligt op technologische kennis, digitalisering en duurzame ontwikkelingen.

Lentiz Novilab klas voorbeeld

Wat vinden wij belangrijk?

Een aantal dingen staan in onze Novilab-visie centraal:

Iedere leerling is authentiek en nieuwsgierig. Het gaat ons om jou! Met al jouw kwaliteiten, interesses en talent. Wij willen het beste in jou naar boven halen, je begeleiden in je ontwikkeling en daarbij zorgen dat we jouw onderwijs zo organiseren dat je er het maximale uit haalt. Dat doen we zo:

Je leert over echte thema’s. We werken met vragen en opdrachten vanuit bedrijven, uit het nieuws of een actualiteit of vragen van jou zelf. Dat zorgt ervoor dat je dingen leert die er echt toe doen en die belangrijk zijn in jouw leven. Je leert ook hoe je oplossingen of antwoorden kan vinden op ingewikkelde vragen. En dat is nou net een vaardigheid die je de rest van je leven kan gebruiken. We zoeken met elkaar naar technologische en duurzame oplossingen en gebruiken de mogelijkheden die de digitale wereld ons te bieden heeft.

Je leert door te doen. Natuurlijk is het soms ook nodig om naar een uitleg te luisteren. Maar dat doen wij het liefst zo kort mogelijk, zodat jij zo snel mogelijk aan de slag kunt. En dan laten we je niet zomaar los, maar begeleiden we je, stellen we je vragen, zetten we je aan het denken en helpen we je om steeds een stapje verder te komen. Samen met jou gaan we aan het werk om al doende te leren. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat jouw nieuwsgierigheid en onze opdrachten samen gaan leiden tot een fantastisch (leer)resultaat!

Je leert jouw persoonlijke voorkeur kennen. Iedere vraag kan op verschillende manieren beantwoord worden. We gaan met jou ontdekken welke manieren er zijn en welke vorm jou het beste ligt. Misschien hou jij van onderzoeken, of probeer je liever dingen uit, en gaat een klasgenoot liever mensen bevragen of een adviesrapport schrijven. We leren je ook hoe je hierin het beste kan samenwerken.

Meer over Novilab