VMBO LIFE College

10 jaar LIFE College – Leef je droom

LIFE College, de school van je leven.

Als je LIFE College binnenkomt voel je je direct welkom. Gastvrijheid. Dat vinden wij heel belangrijk. En dat begint bij de mevrouw Patricia Lindgren bij de receptie. Zij heet je elke dag welkom!

Voor alle leerlingen en studenten: het draait hier om jou. We stellen je de vragen: wie ben jij? Wat zijn je interesses? Weet je al waar je goed in bent? Wat je leuk vindt? We gaan het hier samen met jou ontdekken. Om daarna met elkaar te bekijken wat jouw talent is. Via workshops, en via gesprekken of via stages.

Want… je kunt veel meer dan je zelf weet! Het gaat hier niet om wat je niet kunt, maar om wat je wel kunt. Elke leerling en student verdient hier en krijgt hier een kans. En vaak niet één… nee we letten op je, want jij verdient meer kansen.

We hebben hier mensen werken waar je terecht kunt. Deze school is fijn om te zijn, te leren, vrienden te maken, een beeld te krijgen van je beroep en te dromen over jouw toekomst.

Mevrouw Anne van der Mik: docent MBO Food & Lifestyle

Ons mbo is kleinschalig, de docenten van de opleiding kennen je bij naam. We hebben een mooi concept en er werken enthousiaste en gedreven medewerkers. Doorgaans is de sfeer op school ontspannen.

Bij de mbo-opleiding Food & Lifestyle proberen de studenten op allerlei manieren om de consument gezonder te laten eten. Een deel van de opleiding richt zich op voeding, wat zit erin, wat zien we als gezond en hoe werkt onze spijsvertering? Een deel van de opleiding richt zich op voorlichting; hoe bereik je je doelgroep, welke middelen kan je inzetten, hoe begeleid je iemand op een professionele manier? Ook aan duurzaamheid en het doen van onderzoek wordt binnen de opleiding aandacht besteed.

In mijn droom is school meer dan het vergaren van kennis. Dat doet Lentiz | LIFE College ook met het 8-tot-8-concept. Daarnaast zou ik het mooi vinden als er wat meer gelijkheid komt in het onderwijs. Niet meer de universiteit als heilige graal maar ook meer waardering voor de uitvoerende beroepen, de praktijk en de competenties die daarbij komen kijken. Daar geeft het mbo veel aandacht aan. Er zijn zoveel carrièreperspectieven in het mbo. Studenten hebben kans op een prachtige baan

"Binnen de perken zijn de mogelijkheden even onbeperkt als daarbuiten (J. Deelder)."