VMBO LIFE College

Adam Wyrwa , 3e leerjaar

Je hebt hier kader, mavo en mbo bij elkaar

Ik wilde mavo gaan doen, maar koos uiteindelijk toch voor kader. Dat komt, omdat ik meer van praktijkvakken hou. Het fijne van deze school is, dat je hier kader, mavo en mbo bij elkaar hebt. Maar het is hier niet alleen maar leren hoor. Ik speel ook twee keer per week honkbal op school.

Omdat ik het in de klas goed deed, stelde mijn mentor voor dat ik de verkorte leerroute naar het hbo zou gaan doen. Dat scheelt je toch een jaar. Naast de reguliere vakken, hebben we ook praktijkvakken. Zo maken we nu al kennis met verschillende bedrijven waar je later zou kunnen gaan werken. Daardoor kun je veel beter gaan nadenken over welke vervolgopleiding je wilt gaan doen. Ik vind automatisering of astronomie leuk. Het liefst wil ik bij NASA gaan werken en naar de sterren kijken.

De opleiding is niet echt zwaarder, we hebben wel veel lessen en iets meer huiswerk dan in de klas hiervoor. Dat vind ik ook logisch, want we doen dit jaar al in een aantal vakken eindexamen. Zo doen we het vak biologie nu in 1 jaar i.p.v. in 2 jaar. En heb je hulp nodig, dan krijg je dat ook.