VMBO LIFE College

Baas van morgen

Zes leerlingen van het LIFE college deden vorige week mee aan JINC Baas van Morgen, waarbij ze een kijkje in de keuken kregen bij Gemeente Schiedam, DSW, Woonbron, Havensteder en Stroomopwaarts.

Nadat ze met de bedrijfsauto op het LIFE College werden opgehaald, mochten ze even echt ‘aan de top’ staan. Daarbij zagen ze van binnenuit hoe een bedrijf, ministerie, gemeente of culturele instelling in elkaar steekt. Dit gaf de Bazen van Morgen een flinke stoot zelfvertrouwen en meer kennis van de arbeidsmarkt. Bovendien deden ze een waardevol contact op: ze mogen later in hun schoolloopbaan contact opnemen met de ‘echte’ baas voor advies of een stage. David vertelt: “het was een hele leuke dag. Ik mocht mee kijken bij Havensteder ik weet nu beter wat zij doen en wat ik later zelf zou willen doen.”

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan voor veel kinderen moeilijk bereikbaar is. Niet eerder stelden zoveel Nederlandse CEO’s, directeuren en politici hun functie beschikbaar aan kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand als dit jaar. Maar liefst 317 bazen deden mee.

Terug naar het nieuwsoverzicht