VMBO LIFE College

Bomenbank

LIFE COLLEGE LEGT BOMENBANK AAN

Het zal u zeker niet ontgaan zijn dat het afgelopen maandag de nationale dag van de duurzaamheid was. De gemeente Schiedam in samenwerking met diverse partners, waaronder de LIFE College heeft deze week meerdere activiteiten omtrent het thema duurzaamheid opgezet waaronder een symposium georganiseerd door het MBO op donderdag 13 oktober de dag van de duurzaamheid in het onderwijs.

Maar ook de vmbo leerlingen doen een stevige duit in het duurzaamheids zakje van de gemeente en wel met de aanleg van een heuse bomenbank. Een bomenbak is, net als een gewone bank een investering in de toekomst, voor de leerlingen met name, een investering in een duurzamere, groenere en gezondere toekomst.

Onder begeleiding van hun biologiedocent hebben leerlingen van de talentklas zorg en welzijn op het vmbo jaar één en twee afgelopen maandag bijna vier honderd eikels geplant en klaar gemaakt om te ontspruiten tot prachtige eiken. De eik, die volgens biologiedocent van het life, Benjamin Hoppe-Jaspers wel dertig tot veertig centimeter kan groeien zullen binnen drie tot vier jaar een hoogte van tussen de tachtig en één meter zestig centimeter zijn en klaar zijn om een mooie plek in de gemeente krijgen. De leerlingen van het LIFE College hopen hiermee de gemeente actief te kunnen ondersteunen in hun duurzame ambities.

Aankomende donderdagochtend zullen de leerlingen het de talentklassen Zorg en welzijn jaar één en twee het eerste exemplaar van de bomenbank aanbieden aan wethouder Hamerslag.

Terug naar het nieuwsoverzicht