VMBO LIFE College

Horeca & Food, Zorg & Welzijn plaza

Horeca & Food, Zorg en Welzijn plaza

Kies je voor Horeca & Food, Zorg en Welzijn, dan ben je van levensbelang!

Houd je ervan om met mensen te werken? Ben je een doener en dol op organiseren? Kies dan voor Horeaca & Food, Zorg & Welzijn. Deze opleiding is heel afwisselend. Je leert over het inkopen en bereiden van voeding, een gezonde leefstijl en hygiëne en over de ontwikkeling en verzorging van kinderen, de senioren zorg maar ook uiterlijke verzorging. Huishoudelijke vaardigheden en mensen helpen bij het zelfstandig wonen en werken komen ook aan bod. Ook leer je activiteiten te organiseren zoals een spelletjesmiddag voor kinderen, een verwen middag voor een groep mensen of een high tea voor ouderen.

Tijdens de opleiding komen verschillende profieldelen aan de orde: Horeca en Food, Mens & Zorg, Mens & Gezondheid, Mens & Omgeving, Mens & Activiteit.

 

 

 

Vakken en stagemogelijkheden

Naast de algemene schoolvakken kun je wat je hebt geleerd in de praktijk brengen op onze vernieuwende Horeca en Foodplaza en op onze Zorg en Welzijnplaza. Vanaf het eerste schooljaar volg je hier 10 uur per week praktijklessen waarin jij je vaardigheden kunt oefenen. Er is bijvoorbeeld op de Horeca en Foodplaza een professionele keuken met een restaurantgedeelte, Op de Zorg en Welzijnplaza een haarsalon, een was- en strijkruimte, een baby- kamer, een schoonheidssalon, een nagelstudio, een kamer voor zieken en een styling- en presentatieruimte. Ook loop je stage. Bijvoorbeeld in de horeca, catering, bij een zorginstelling, op een (basis-)school, bij een kinderdagverblijf, bij de buitenschoolse opvang, bij de kapper of in een schoonheidssalon.

Toekomst

Na de vmbo-opleiding Zorg & Welzijn kun je doorstromen naar allerlei mbo-opleidingen op niveau 2, 3 en 4. Enkele doorstroommogelijkheden zijn: Dienstverlening/Helpende Zorg en Welzijn, Kapper, Verzorgende/IG/Maatschappelijke zorg, Doktersassistent, Verpleegkundige, Pedagogisch Medewerker/Onderwijsassistent, Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, Sociaal werker, gastheer/gast- vrouw of kok. Je kunt natuurlijk ook doorstromen naar ons eigen mbo op het LIFE College. Bijvoorbeeld naar de opleiding Inspecteur Leefomgeving, Food & Lifestyle of een van de vele opleidingen gericht op voeding (kwaliteit, productie en technologie).