VMBO LIFE College

Jinan Hammouch

"Nu weet ik dat ik het aankan"

“Ik zit in een klas met tien andere leerlingen. We werken best hard, en iedereen is gemotiveerd. We hebben ook wat minder tijd, omdat we een jaar overslaan. In sommige vakken doen we nu al eindexamen. De docenten helpen ons daarbij, en geven bijvoorbeeld van tevoren een oefentoets. Dat scheelt echt.

We volgen ook extra vakken. Die maken de overgang naar het mbo straks makkelijker. Bij Onderzoeken & Ondernemen leren we wat er allemaal moet gebeuren als je een bedrijf wilt opzetten. Dat sluit precies aan bij mijn interesses, namelijk economie en rechten. Ik denk erover om later misschien advocaat te worden.

Ik vind dit een fijne school. Lekker ruim en licht. Het is een groot gebouw, maar we hebben allemaal onze eigen gang: mavo, kader en BBL. Daar staan ook onze kluisjes en ken je iedereen.

Voor ik met de verkorte leerroute begon, was ik erg aan het twijfelen. Zou het niet te snel gaan, kan ik het wel aan? Waarom doe ik eigenlijk zo moeilijk, dacht ik toen, want ik wist al lang dat ik naar het hbo wilde. Nu weet ik dat ik het aankan.”