VMBO LIFE College

Jurenzy Soares, 3e leerjaar

"Elke week een project uit de praktijk"

“Ik wil later graag naar het hbo. En daarna iets met dieren gaan doen, maar dat weet ik nog niet zeker. Voor mij is het fijn om mavo en mbo tegelijkertijd te kunnen doen, en nu al praktijklessen te krijgen. Dat ligt mij beter dan de havo. Ook ben ik blij dat ik tussendoor niet van school hoef te veranderen. Ik ben hier nu gewend, en heb het naar mijn zin.

We zijn dit jaar al begonnen met de mavo-eindexamens. We werken daardoor wel iets harder, maar ik vind het niet echt zwaar. Het leren gaat mij makkelijk af, huiswerk heb ik snel klaar. En elke week werken we aan een project. Zo bereiden we ons al voor op het mbo.

Eigenlijk ben ik niet gevraagd om mee te doen met de verkorte leerroute. Mijn cijfers waren daarvoor niet hoog genoeg. Mijn vriendin mocht wel. Toen ben ik hard gaan werken om mijn gemiddelde te verbeteren, want ik wilde graag bij haar in de klas blijven. Daar heb ik geen spijt van gekregen. Deze klas is leuk, de docenten zijn aardig en ik kan straks ook nog eens een jaar eerder naar het hbo.”