VMBO LIFE College

MAVO+ SPORT

Dinsdag 22 maart was het weer zo ver. Het zesde en zevende uur stond er voor alle MAVO leerlingen uit leerjaar 1 en 2 de MAVO-plus weer op het programma. De MAVO-plus is een programma waar de leerlingen kunnen kiezen uit: Techniek, Food, Kunst of Sport. Er wordt gedurende 20 weken gewerkt aan mooie projecten, verdieping en/of verbreding van interesse en talent van de leerlingen.

Ondergetekende heeft het geluk dat hij het onderdeel sport voor zijn rekening mag nemen. Tijdens de lessen wordt er een programma aangeboden van onderdelen die niet tijdens de LO-lessen aanbod komen. Onderdelen onder andere gedaan worden bij de Sportmavo zijn:

Boksen, Mountainbiken, Zelfverdediging (aikido. Jiujitsu), Squashen, Bolderen (klimmen zonder touw). De leerlingen krijgen deze onderdelen in een lessenreeks van 2 of 3 lessen.

Afgelopen dinsdag was de afsluiting van het onderdeel Boulderen. Wat is boulderen? Boulderen is eigenlijk oplossingsgericht klimmen op minder grote hoogte (max. 4.5 meter) met valmatten in plaats van touwen voor de veiligheid. Je kan solo klimmen, maar het zoeken van de oplossing voor het klimprobleem is ook een heel leuke teambezigheid! De bewegingen die je moet maken hebben soms een acrobatisch tintje en je zal merken dat je er snel, soepel en vindingrijk van wordt.

De eerste les hebben de leerlingen techniekles gekregen. De tweede les was er een klein onderdeel techniek en daarna kregen de leerlingen de mogelijkheid om zelf routes te klimmen. De routes hebben een kleurcode. De kleur staat voor een moeilijkheidsgraad.

Het is echt heel mooi om te zien hoe leerlingen hun angst overwinnen en steeds meer vertrouwen in hun lichaam (kracht, uithoudingsvermogen) krijgen. Maar vooral dat leerlingen die elkaar misschien helemaal niet eens zo goed kennen elkaar blind vertrouwen. Dat zijn dingen waar ik trots op ben!

Maarten Vintges.

Docent MAVO + SPORT.

Terug naar het nieuwsoverzicht