VMBO LIFE College

Meestervervalsing: KUNSTproject jaar 2

We zijn twee prachtige `Meestervervalsingen rijker! De tweedejaars leerlingen hebben twee schilderijen 'vervalst' onder leiding van de kunstenaars Meg Mercx en Rob Verwer.

Meestervervalsing

We zijn twee prachtige `Meestervervalsingen rijker! Op 12 oktober jongstleden hebben leerlingen uit klas 2B, 2D, 2E, 2F, 2G en 2M voor het vak Mens en Cultuur, aan twee grote schilderijen gewerkt onder leiding van de kunstenaars Meg Mercx en Rob Verwer.

Hierbij zijn twee schilderijen van de Franse kunstschilder Henri Rousseau ( 21 mei 1844 – 2 sept. 1910 ) `vervalst´. De natuur was voor hem erg belangrijk. De natuur maakt gelukkig. Een mooi thema voor ons LIFE College. Rousseau schilderde vooral ‘portretlandschappen’ en gebruikte wel tientallen tinten groen. We hebben gekozen voor twee schilderijen waarin hij planten en dieren uit de jungle schilderde. Het grappige daarbij is dat Rousseau zelf eigenlijk nooit Frankrijk heeft verlaten. Voor inspiratie bezocht hij botanische tuinen in Frankrijk en keek hij in wetenschappelijke boeken.

Het was een hele klus, maar wat hebben de leerlingen goed gewerkt! Met elkaar hebben ze een prachtige prestatie verricht. Hier kunnen ze met recht trots op zijn! De schilderijen zijn te zien op de derde verdieping ( VMBO )….dus als u eens in de buurt bent….

Terug naar het nieuwsoverzicht