VMBO LIFE College

Reisverslag Internationalisering Edioms Frankrijk

BONJOUR!  Wij Richaniya (2D), Fernando (3MD), Mia (3MD), Tove (3Mp) gingen samen met meneer Rijsdam en mevrouw Bakirhan naar de Franse stad Caen op uitwisseling in het Erasmus+ Project Edioms.  

Reisverslag Internationalisering Edioms Frankrijk

We reisden per trein op zondag 9 oktober. We gingen eerst door Parijs met ze allen. Dat was leuk en daarna kwamen we aan in Caen en de Duitsers, Turken en Spanjaarden waren ook gearriveerd. De eerste dag was er kennismaking met iedereen van die landen. We aten daar op school. Ze eten elke dag warme lunch in de schoolkantine. Na de lunch zijn we aan de slag gegaan met de inhoud van het Edioms-project dat over spreekwoorden in verschillende talen gaat. We zijn daarna naar het stadhuis gegaan om handje te schudden met de burgemeester en wethouders. Maandag was de minst leuke dag, want het is de dag dat je thuis het meeste mist, omdat je nog moet wennen.  

De volgende dag gingen we met de bus naar een beroemd museum over de Tweede Wereldoorlog en naar een memorial begraafplaats waar 9.388 Amerikaanse soldaten liggen begraven die zijn overleden tijdens de invasie van D-day.  

We gingen op woensdag naar UNESCO werelderfgoed Mont Saint Michel. We bekeken MSM als stad en klooster en daarna gingen we ‘wad‘lopend terug. We hadden gelukkig goed weer en het was supergezellig.

Donderdag werkten we verder aan het project en zijn we naar de stad Caen geweest, we deden een speurtocht. De rest was leuk en het was wel mooi. Officieel zijn ook de Europese Erasmus-dagen vandaag gestart.  

Vrijdag gingen we in de ochtend eerst naar school en na de warme lunch gingen we gezellig met z’n allen bowlen en eten op school en feesten. Het was een prima week vol emoties, waarbij we nieuwe, buitenlandse vrienden hebben gemaakt. 

SALUTE!

Fernando, Tove, Mia & Richaniya

Terug naar het nieuwsoverzicht