Floracollege

Werktuigbouwkunde

Vind je het leuk om dingen te maken? Wil je graag allerlei technieken leren om materiaal te bewerken? Of lijkt het je interessant om in de techniek te werken? Bijvoorbeeld in (fijn-)Metaal, Elektrotechniek of Mechatronica? Dan is de route Werktuigbouwkunde iets voor jou!

In deze route leer je allerlei technieken, zoals booglassen (Elektrode/MIG/TIG lassen), plaat- en constructiewerk (een combinatie van plaatstaal en buisprofielen) en verspaningstechnieken (draaien). Je leert omgaan met machines. Ook leer je technische tekeningen lezen en de basiskennis van elektrotechniek, veiligheid en gereedschappen.

In ‘trainingen’ maak je een aantal werkstukken volgens een werktekening. In projectopdrachten bedenk en ontwerp je producten voor een bedrijf of een andere opdrachtgever, bijvoorbeeld een ‘industriële’ lamp voor een interieurzaak. We gaan ook op excursies en naar vakbeurzen.
Dus, als je je veelzijdig wil ontwikkelen, kies dan voor de Werktuigbouw!

Bekijk hier meer informatie over werktuigbouwkunde

Deze route is een goede voorbereiding op alle richtingen van het MBO!

Mogelijke stagebedrijven: Las-, en constructiebedrijven, fijn metaal, kassenbouw, autotechniek, elektrotechnische-, en installatiebedrijven.

Contactpersoon: dhr. P van der Knaap