MBO Middelharnis
Paksoi wordt verpakt door student

Excursie naar tuinderij Bevelander

Tuinderij Bevelander in Achthuizen is het BPV bedrijf van een Agro Technics & Management student.

Theorie in de praktijk

De theorie uit de lessen koppelen we het liefst aan de praktijk. Dit doen we door regelmatig bedrijven te bezoeken en de praktijk te bekijken. Hoe leren we het op school? Hoe gaat het in de praktijk? Zo ontstaan er mooie leermomenten.

Bemestingsleer

Met de theorie zijn de studenten Agro Technis & Management  met bemestingsleer bezig. In het kader van dit onderwerp zijn ze gaan kijken bij Tuinderij Bevelander in Achthuizen. Dit is een bedrijf wat innoveert in de teelt op water. De voedingsstoffen voor de planten zijn in het water opgelost. De Paksoi planten zijn ”geplant” in drijvers die op het water drijven. De wortels maken contact met het water en op die manier krijgen de planten alles wat ze nodig hebben om te groeien. Met regelmaat wordt het water bemonsterd en de voedingsstoffen die zijn opgebruikt worden weer aangevuld. Ook wordt de pH op peil gehouden. Een te hoge of te lage pH zorgt ervoor dat bepaalde voedingsstoffen niet goed opgenomen door de planten.

Oogsten

Bij tuinderij Bevelander waren ze tijdens het bezoek van de studenten aan het oogsten. De docent dhr Versteeg werd uitgedaagd “Versteeg laat aan de studenten nog eens zien of je nog kan oogsten.” Dat ging dhr Versteeg prima af. En na dit voorbeeld hebben ook de studenten de armen uit de mouwen gestoken en nog geholpen met het oogsten van paksoi.

 

Wij werken graag samen met gemotiveerde studenten
Terug naar het nieuwsoverzicht