Eco-teams komende jaren actief in het onderwijs op Goeree-Overflakkee

Lentiz werkt mee aan duurzaamheid in het vo en mbo

Eco-teams komende jaren actief in het onderwijs op Goeree-Overflakkee

Samenwerken aan duurzaamheid in het vo en mbo

 

Donderdag 31 maart was een feestelijk moment op de Beroepscampus.

Een moment waarop de intentieverklaringen voor Eco-schools getekend werden door diverse onderwijspartners in Middelharnis.

Afgelopen januari zijn het vmbo (RGO en Prins Maurits) en mbo (Lentiz en Albeda) overeengekomen om gezamenlijk met Eco-Schools te starten. Dit betekent dat de 2 VO-scholen (RGO en Prins Maurits), specifiek voor de duurzaamheidsprojecten, hierin samenwerken. Hetzelfde geldt voor de mbo-partijen Albeda en Lentiz, die samen met andere onderwijsinstellingen mbo-onderwijs verzorgen op de Beroepscampus.

Een mooi voorbeeld van samenwerking en verbinding onder één dak.

Ook op RGO College (vwo, havo, mavo en isk) is inmiddels een Eco-schools contract getekend.

De gemeente Goeree-Overflakkee ondersteunt en stimuleert de inzet van het onderwijs op het gebied van duurzaamheidslessen en -projecten.

Namens de gemeente was wethouder Tea Both aanwezig zijn om haar handtekening zetten om de samenwerking en ondersteuning voor Eco-schools vanuit de gemeente te bekrachtigen.

 

Wat is Eco-schools?

Eco-Schools is hét wereldwijde programma voor scholen die met leerlingen werk maken van duurzaam denken en doen. Wereldwijd doen er al 59.000 scholen in 68 landen mee aan het programma! Met behulp van zeven stappen onderzoeken leerlingen de school en werken ze aan acties om deze te verduurzamen. Bijvoorbeeld door energie te besparen, afval te verminderen of het schoolplein te vergroenen. Als kers op de taart kan de school het internationale keurmerk voor duurzame scholen behalen: de Groene Vlag.

 

Op de foto van links naar rechts: Arie Cové (Stichting Beroepscampus), Maurice Giesen (Albeda), Adrie Krielaart (Lentiz en RGO Beroepscampus), Albert van Heinsberg (CSG Prins Maurits), wethouder Tea Both en Marieke Schoenmaeckers Eco-Schoolsbegeleider Goeree-Overflakkee.

Contract
groepsfoto ecoteams
Terug naar het nieuwsoverzicht