Agro Technics & Management

Ben jij geïnteresseerd in groen en techniek? Wil je leren hoe je door middel van innovatie en duurzame vernieuwing kunt helpen gezonde voedingsproducten te produceren? Dan is de opleiding “Agro Technics & Management” jou op het lijf geschreven! Je wordt in deze vernieuwde opleiding opgeleid tot teeltspecialist, ondernemer en bedrijfsleider in de plantenteelt. De akkerbouw-/plantenteeltsector is een belangrijke sector en volop in beweging. Kennis en productie worden continu doorontwikkeld en verbeterd om te voldoen aan de vraag van de hedendaagse consument. Een mooie en uitdagende branche om in te werken!
jongen zit naast gerooide uien

Inschrijven

Is dit de opleiding voor jou? Meld je dan direct aan!

Schrijf je nu in!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Je kunt de opleiding Agro Technics & Management volgen op niveau 2, 3 en 4. De opleiding op niveau 2 duurt twee jaar. De opleidingen op niveau 3 en 4 duren drie jaar. Na het behalen van je diploma op niveau 2 of 3 kun je eventueel doorstromen naar een hoger mbo-niveau. Als je je diploma op niveau 4 hebt behaald kun je ook doorstromen naar een hbo-opleiding.

Je kunt de opleiding op niveau 2 en 3 volgen in de BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg). Dit betekent dat je een dag per week naar school gaat en vier dagen per week aan het werk bent bij een erkend bedrijf in de sector. Het is belangrijk dat je bij het opleidingsbedrijf een arbeidsovereenkomst hebt van minimaal 20 uur per week.

De opleiding wordt op niveau 3 en 4 ook aangeboden in de BOL-variant (Beroeps Opleidende Leerweg). Dit betekent dat je voltijds naar school gaat.

Waar word je voor opgeleid?

Medewerker teelt (niveau 2, opleidingscode 25981), vakbekwaam medewerker teelt (niveau 3, opleidingscode 25984) of vakexpert teelt en groene technologie (niveau 4, opleidingscode 25988).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen. Deze kosten vind je onderaan deze pagina bij “Handige links”.

Na je diploma?

Met een diploma op niveau 2 kun je werken als medewerker in de akkerbouw/plantenteelt. Met een diploma op niveau 3 kun je werken als (assistent-) bedrijfsleider of meewerkend voorman in de akkerbouw/plantenteelt. Met een diploma niveau 4 kun je aan de slag als teeltspecialist, ondernemer of bedrijfsleider in de regio of daarbuiten en zelfs in het buitenland. Je kunt ook doorstromen naar het hbo.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding is opgebouwd uit diverse thema’s die je voor een groot deel zelfstandig volgt. Daardoor bepaal je (deels) je eigen tempo. Uiteraard is groepswerk en samenwerken ook een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Wat doe je in de les?

Je houdt je bezig met alle aspecten die in de plantenteeltsector (akkerbouw) van belang zijn. Je leert basiswerkzaamheden uit te voeren, maar ook geavanceerde teeltechnieken met automatisering/digitalisering onder de knie te krijgen. Om dit in de praktijk te leren hebben wij een samenwerking met Franzen Landbouw in Dirksland. Een mooie locatie om theorie en praktijk samen te laten komen.

Verder zijn organisatorische werkzaamheden met bijvoorbeeld planning en het aansturen van personeel onderdeel van de lesstof.

Vakken tijdens deze opleiding

  • Vakkennis Agro
  • Praktijkleren Agro
  • Nederlands
  • Rekenen
  • Burgerschap
  • Loopbaan

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien past een van onze andere opleidingen dan beter bij jou.