Agro Technics & Management

Ben jij geïnteresseerd in groen en techniek? Wil je leren hoe je door middel van innovatie en duurzame vernieuwing kunt helpen gezonde voedingsproducten te produceren? Dan is de opleiding “Agro Technics & Management” jou op het lijf geschreven! Je wordt in deze vernieuwde opleiding opgeleid tot teeltspecialist, ondernemer en bedrijfsleider in de plantenteelt. De akkerbouw-/plantenteeltsector is een belangrijke sector en volop in beweging. Kennis en productie worden continu doorontwikkeld en verbeterd om te voldoen aan de vraag van de hedendaagse consument. Een mooie en uitdagende branche om in te werken!
Meisje stelt GPS in

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor 
de opleiding Agro Technics & Management. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Schrijf je nu in!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Je kunt de opleiding Agro Technics & Management volgen op niveau 3 en 4. De opleidingen op niveau 3 en 4 duren drie jaar.

Je kunt de opleiding op niveau 3 volgen in de BBL (beroepsbegleidende leerweg). Dit betekent dat je een dag per week naar school gaat en vier dagen per week aan het werk bent bij een erkend bedrijf in de sector. Het is belangrijk dat je bij het opleidingsbedrijf een arbeidsovereenkomst hebt van minimaal 20 uur per week.

De opleiding wordt op niveau 3 en 4 ook aangeboden in de BOL-variant (beroepsopleidende leerweg). Dit betekent dat je voltijds naar school gaat.

Waar word je voor opgeleid?

Vakbekwaam medewerker teelt (niveau 3, crebonummer 25536) of vakexpert teelt en groene technologie (niveau 4, crebonummer 25534).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na je diploma?

Na het behalen van je diploma op niveau 3 kun je eventueel doorstromen naar mbo-niveau 4.

Met een diploma op niveau 3 kun je werken als (assistent-) bedrijfsleider of meewerkend voorman in de akkerbouw/plantenteelt. Met een diploma niveau 4 kun je aan de slag als teeltspecialist, ondernemer of bedrijfsleider in de regio of daarbuiten en zelfs in het buitenland. Je kunt ook doorstromen naar het hbo.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding is opgebouwd uit diverse vakken die je voor een groot deel zelfstandig volgt. Daardoor bepaal je (deels) je eigen tempo. Uiteraard is groepswerk en samenwerken ook een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Wat doe je in de les?

Je houdt je bezig met alle aspecten die in de plantenteeltsector (akkerbouw) van belang zijn. Je leert basiswerkzaamheden uit te voeren, maar ook geavanceerde teeltechnieken met automatisering/digitalisering onder de knie te krijgen. Hiervoor maken we gebruik van het lokale bedrijfsleven. Zo gaan we mee met de laatste technologische en vakgerichte ontwikkelingen in het veld.

Verder zijn organisatorische werkzaamheden zoals planning en het aansturen van personeel onderdeel van de lesstof. Bedrijfseconomisch, maatschappelijk en milieubewust ondernemen zijn steeds terugkerende thema’s. Naast de beroepsgerichte aspecten krijg je bovendien algemeen vormende vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschapsvorming.

Iets voor jou?
De opleiding Agro Technics & Management is iets voor jou als:

 • je enthousiast wordt van akkerbouw;
 • je nieuwe ontwikkelingen op de voet wilt volgen;
 • je moderne technieken wilt inzetten;
 • je van afwisselend werk houdt;
 • je praktisch en innovatief bent ingesteld.

Vakken tijdens deze opleiding

 • Aansturen en instructie geven
 • Gewasbescherming
 • Klimaatbeheersing
 • Plantenkennis
 • Plantfysiologie
 • Teelttechnisch management
 • Vakkennis Agro
 • Praktijkleren Agro

Deze opleiding volg je aan:

MBO Middelharnis

Lentiz | MBO Middelharnis is een kleinschalige mbo-school gelegen op het mooie eiland Goeree Overflakkee. Door onze kleinschaligheid krijgen onze studenten de persoonlijke begeleiding die hen verder brengt naar een mooie toekomst in het bedrijfsleven. Lentiz | MBO Middelharnis is meer dan zomaar een opleiding!

Alles over MBO Middelharnis