Vmbo bovenbouw Techniek & Technologie

De Techno Plaza

Onze bovenbouw wereld Techniek & Technologie wordt mede mogelijk gemaakt door het bedrijfsleven. Hier leest u er alles over!

De Techno Plaza

Techniek & Technologie

Ben je handig, vindingrijk en wil je je technisch talent ontwikkelen? In de wereld Techniek & Technologie leer je van alles over metaalbewerking, installatietechniek, tweewielertechniek, design & techniek en engineering. Het is heel breed! De ene dag houd je je bezig met lassen en de andere dag met technisch tekenen. Techniek is de toekomst! In de techniek zijn er namelijk volop banen te vinden. Techniek is voor jongens én meisjes. En het is ook nog eens heel erg leuk!

Metaalbewerking

Metalen constructies en onderdelen komen overal voor! In bruggen, auto’s, fietsen, huizen en bedrijven. Jij gaat leren hoe je metaal kunt bewerken. Door te lassen, slijpen of branden. Met moderne, computergestuurde, apparatuur. Jij maakt het!

Installatietechniek

Bij installatietechniek gaat het om het installeren van sanitair, centrale verwarming en leidingen. Je leert hoe je veilig en vakkundig leidingen aanlegt en aansluit. Ook leer je hoe je apparatuur kunt bedienen door middel van een app (domotica). Badkamers, toiletten en keukens: jij legt de basis!

Tweewielertechniek

Ben jij een echte sleutelaar? Bij tweewielertechniek ga je aan de slag met reparatie en onderhoud van (elektrische) fietsen en scooters. Je repareert of vervangt onderdelen. Zo kan iedereen weer veilig de weg op!

Engineering

Houd jij van uitvindingen? Bij engineering leer je over de techniek van de toekomst: robots, duurzame energie (windmolens, zonnepanelen), moderne meet- en regeltechniek en procestechniek… het komt allemaal aan bod!

Design en techniek

Houd jij van ontwerpen? Bij design en techniek leer je over inrichting van interieurs en kantoren. Daarnaast leer je hoe je apps kunt ontwerpen. Lekker afwisselend en creatief!

Na VMBO Techniek

Wij werken samen met bedrijven om jou de beste vmbo-opleiding te geven. Ben je klaar met het vmbo, dan kan je zonder problemen doorstromen naar een mbo-opleiding. We werken aan een doorlopende leerlijn van Techniek naar een mbo-opleiding op het gebied van infra bij het Techniek College Rotterdam. De leerlijn wordt gefaciliteerd door SPG Infra, dat vlak naast het LIFE College ligt. Je kunt ook doorstromen naar ons eigen mbo op het LIFE College. Bijvoorbeeld naar Logistiek Medewerker of naar een opleiding in de FIA (Food & Innovation Academy) In de technieksector zijn volop banen te vinden. Kies je voor Techniek, dan ga je het maken!