Mavo vo

Leerlingenzorg

Wilt u meer weten over welke zorg wij uw kind kunnen aanbieden? Kijk dan hier.

Leerlingenzorg

Aanmelden voor de mavo?

Dat is nu mogelijk!

Wil jij mavo doen met meer uitdaging én meer praktijk? Zoek jij een goede mavo-opleiding mét mogelijkheden om ook praktijkgerichte lessen te volgen? Op het Lentiz | LIFE College is een mavo+. De mavo+ is een kwaliteitsmavo, waarbij naast de reguliere mavo-vakken ruimte is voor een plusvak.

Vakken

Op de mavo+ krijg je natuurlijk ook gewoon alle reguliere mavovakken: Nederlands, Engels, biologie, Duits, geschiedenis, wiskunde, economie, gymnastiek, maatschappijleer en aardrijkskunde. Je behaalt na vier jaar dus je mavo-diploma én je hebt dan extra praktijkervaring opgedaan!

Kwaliteit

LIFE College is dé kwaliteitsschool voor vmbo en mavo in Schiedam. Wij willen dat jij je diploma gaat halen en doen er alles voor om je daarbij te ondersteunen. Zo is er bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding als je dat nodig hebt.

Van MAVO naar HBO?

Wil jij in zes jaar doorstromen naar het hbo? Dan is de praktische route naar het hbo echt iets voor jou! Bij LIFE College bieden we een uitdagende leerroute aan die mavo en mbo op een slimme manier combineert. Je kunt bij ons dus versneld een volwaardig mavo- en mbo-4 diploma behalen. Zo stroom je direct door naar het hbo. Je krijgt daarbij alle kansen om jouw talenten te ontwikkelen.

De praktische route naar het HBO

Doorstroom mogelijkheden

Afhankelijk van je cijfers kan je ook doorstromen naar de havo op een andere school. Als jij de droom hebt om naar de havo te gaan, dan doen we er alles aan om jou te helpen die droom waar te maken.

Nadat je je diploma hebt behaald, kan je ook doorstromen naar elke mbo-opleiding. We hebben ook doorstroomroutes naar het mbo van LIFE College:
• Na de mavo kan je doorstromen naar de mbo-niveau 4 opleiding Food of Food & Lifestyle van het MBO LIFE College;
• Na de mavo kan je doorstromen naar de mbo-niveau 4 opleiding Inspecteur Leefomgeving of Food van het MBO LIFE College.

Mavo+

Sport & Beweging

Ben je sportief en wil je ook op school met sport bezig zijn? Kies dan voor de Sportmavo! Daar leer je van alles over sport en beweging. Je maakt kennis met verschillende sporten, zoals basketbal, voetbal, klimmen, honkbal, thaiboksen en dans. LIFE College heeft zelf mooie sportvoorzieningen, maar soms maken we ook gebruik van sportlocaties in de omgeving.

Techniek, Design & Innovatie

Wil je je bezighouden met toekomst en innovatie? Kies dan voor de Technomavo. Hier draait het om techniek, design en innovatie. Je leert over theatertechniek, interieurontwerp en gaat aan de slag met de ontwikkeling van apps voor smartphones. Daarnaast leer je technische oplossingen te bedenken op het gebied van “robotica” (robottechnologie), “domotica” (elektronische systemen in en om woonhuizen) en duurzame energie. Daarbij krijg je de ruimte om zelf allerlei technologische uitvindingen te doen.

Horeca, Food & Catering

Vind je het leuk om te koken en bakken? Ben je geïnteresseerd in voeding? Kies dan voor de Foodmavo! Naast de reguliere vakken, leer je ook over horeca, food en catering. In onze mooie keuken ga je de lekkerste gerechten bereiden voor bijvoorbeeld evenementen of feesten. Maar food is nog veel meer: je leert hoe je voedingsmiddelen produceert en verkoopt.

Vormgeving & Creativiteit

Ben je creatief, heb je interesse in kunst en ben je graag met verschillende materialen bezig? Dan is de Kunstmavo iets voor jou! Bij de Kunstmavo komen verschillende kunstvormen aan bod, zoals fotografie, film en stopmotion. Je gaat tekenen en schilderen, maar dan net een stapje verder. Ook als je interesse hebt in mode en grafische vormgeving (op de computer) is dit voor jou de juiste keus. Natuurlijk zijn er ook nog leuke excursies naar verschillende musea.