VMBO LIFE College

LIFE College is dé kwaliteitsschool voor vmbo (Bbl, Kbl en Mavo) in Schiedam. Wij willen dat jij je diploma gaat halen en doen er alles voor om je daarbij te ondersteunen. Zo is er bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding als je dat nodig hebt.

Jouw talent centraal

Lentiz | LIFE College (vmbo-mbo) is anders dan andere scholen. Hier draait het om jouw talent! Je leert bij ons meer dan alleen schoolvakken. Je leert ook over het leven. We geven je aandacht en begeleiding zodat jij succesvol kunt zijn. Als je wilt, kun je na het vmbo doorstromen naar ons mbo in hetzelfde schoolgebouw. Bij ons op school werk je in kleine groepjes in de klas en je hebt een mentor waar je veel lesuren van krijgt en die jou dus goed kent. Heb je een mavo-advies en ben je praktisch ingesteld? Dan kun je ook doorstromen naar de ‘praktische route naar het hbo’.

 

Naar het voortgezet onderwijs

De overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs kan best spannend zijn. Daarom leer en werk je bij ons samen in kleine groepjes in de klas. Je hebt een mentor waar je veel lesuren van krijgt en die jou dus goed kent. Elke donderdag ontbijt je met je klas en je mentor op school. Een gezellige start van de dag! Leren doe je niet alleen maar uit boeken, maar ook door te doen. Daarom zorgen wij voor uitdagende opdrachten. Soms gaan we er ook op uit, bijvoorbeeld met onze eigen LIFE College bus.

Begeleiding en zorg

Op onze school is leerwegondersteunendonderwijs (lwoo) mogelijk als je meer hulp nodig hebt bij het leren of het leven. Omdat je veel les krijgt van je eigen mentor, wordt het snel gesignaleerd als je steun of begeleiding nodig hebt. Er zijn mensen die je kunnen ondersteunen, zoals onder andere een dyslexiecoach en een leerlingbegeleider. In de onderbouw hebben we vaste extra begeleidingsuren (rt-lessen) in het rooster staan. Als je de lesstof lastig vindt, krijg je in deze lessen extra uitleg.

Bovenbouw

In de bovenbouw leer je voor de baan van je dromen. Niet alleen op school, maar ook bij bedrijven. Je loopt stage en doet op school uitdagende opdrachten. Je kunt bij ons kiezen uit verschillende bovenbouwwerelden en kan je dus alle kanten op: techniek, design, handel, ondernemen, sport, veiligheid, voeding en verzorging. Het is allemaal
mogelijk… ontdek jouw talent!

Bij ons kun je terecht voor de volgende werelden

  • Horeca & Food
  • Media & Design,
  • Zorg & Welzijn,
  • Techniek & Technologie,
  • Sport, Dienstverlening & Veiligheid,
  • Handel & Ondernemen.

Wil je de mavo doen met extra uitdaging?

Dan bieden wij de MAVO+. Heb je een mavo-advies en ben je praktisch ingesteld? Dan kun je ook doorstromen naar de ‘praktische route naar het hbo’.

Laat je dromen uitkomen bij LIFE College!

Download de brochure vmbo

Brochure vmbo

Download de brochure over de praktische route naar het hbo

Brochure praktische route naar het hbo